ClubsHPKFCSC 2122

KFC VR (zat) heeft beste doelsaldo 2e periode Super Cup

Nadat de uitreiking van de Super Cup Periodebal eerder nog uitgesteld moest worden, was het afgelopen donderdagavond dan eindelijk zo ver. De winnaars van de 2e periode KFC VR (zat) kregen voor de training de Periodebal  overhandigd. De ploeg van trainer Bert Zwart had in de 2e periode een doelsaldo van maar liefst +21 en liet daar mee directe achtervolgers RCZ (+13) ver achter zich. 

Een positief doelsaldo over meerdere wedstrijden betekent meestal dat het in de competitie ook qua punten goed gaat en dat is bij KFC (VR (zat) zeker het geval. In de vierde klasse zijn ze namelijk de koploper met 30 punten uit 11 wedstrijden. De grootste concurrent is DZS dat na 8 wedstrijden nog steeds een 100% score heeft met 24 punten. Afgelopen zaterdag stond dé topper op het programma, maar helaas gooide een aantal corona gevallen bij de tegenstander (weer) roet in het eten.      

Bert Zwart: “We hebben een hele jonge groep speelsters, waarbij de meesten rond de 20 jaar oud zijn en het grootste gedeelte speelt al ongeveer 6/7 jaar samen. Ze zijn in die periode erg naar er elkaar toe gegroeid en is het dan ook echt een vriendinnen ploeg geworden. Ze maken en hebben altijd heel veel lol en plezier rondom de trainingen en wedstrijden, maar zijn wel serieus op de momenten dat het moet en dat is echt de kracht van dit team.  

We willen volgend seizoen graag een stap omhoog maken in de competitie, dus dan moet je het uiteindelijk ook wel serieus aanpakken. We trainen 2x in de week met in principe altijd een goede opkomst, we hebben een sponsor voor de kleding dus alles is goed geregeld. En deze aanpak en uitstraling trekt ook weer nieuwe speelsters aan die op een goed niveau willen voetballen. Hierdoor krijgen we ook een steeds grotere groep en gaat het gemiddelde niveau ook steeds meer omhoog. Daarom is het ook zo jammer dat de topper tegen DZS niet door kon gaan. We wilden graag laten zien waar we (al) toe in staat zijn en na de onterechte nederlaag tegen De Dijk 2 weken geleden hadden we ook nog wat goed te maken.  

Voor nu zijn we ieder geval blij dat we de Periodebal gewonnen hebben, toch een kleine bevestiging dat we goed bezig zijn. Eerlijk gezegd kende ik de Super Cup niet van vroeger, maar het leeft nu in ieder geval wel binnen de groep. Elk weekend worden toch de uitslagen van de andere Zaanse ploegen in de gaten gehouden en de nieuwste standen bekeken. Hopelijk winnen we dan ook nóg een Periodebal of misschien zelfs wel de grote beker aan het einde van het seizoen voor het algemeen klassement, al blijft een eventuele promotie logischerwijs de prioriteit….”

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gesteld door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams

(foto Peter Woud)