ClubsHPKFC

KFC wil samenwerking met AZ versterken

Maandagavond was een grote groep trainers van KFC te gast op het jeugdcomplex van AZ.  De Koogers zijn al enkele jaren een samenwerkende amateurclub met AZ en willen de samenwerking de komende periode graag versterken. Jamie Snijder, de technisch coördinator van de onderbouw bij KFC was de initiatiefnemer en organiseerde deze bijeenkomst. In eerste instantie was het nog voor de trainers van de onderbouw bedoeld, maar uiteindelijk konden alle trainers van KFC zich voor deze avond opgeven. Zo waren er trainers van alle geledingen vertegenwoordigd. 

 

Jamie Snijder: “door diverse omstandigheden hebben we de laatste jaren niet het maximale uit de samenwerking met AZ gehaald. Terwijl het ons juist kan ondersteunen om ons eigen technisch beleid verder te ontwikkelen.  Vandaar ook dat we dit initiatief hebben genomen om de banden weer te versterken. Ook al hadden we vandaag een thema aan de bijeenkomst gekoppeld, was het ook vooral bedoeld als een eerste kennismaking met de opleiding  en opleiders van AZ. “

 

De middag startte voor de groep trainers met het observeren van de trainingen van de O11 en de O12 van de AZ-jeugd. De trainers waren niet alleen onder de indruk van het niveau en de continue intensiteit, maar ze keken ook aandachtig naar de oefenvormen en (het moment van) de coaching van de trainers.  Er werd langs de lijn in ieder geval druk overlegd, nieuwe ideeën opgedaan en dan ook de nodige aantekeningen gemaakt. 

 

Na een 2 uur durende training was er een korte pauze voordat er met betrekking tot de trainingsmethodiek en principes vragen aan Dennis Zwagerman van AZ gesteld konden worden. Dennis Zwagerman is niet alleen de trainer van de O11 maar is namens AZ ook de coördinator voor alle samenwerkende amateurclubs.  

 

De samenwerking tussen de amateurclubs en AZ bestaat voor een deel uit een standaard aanbod vanuit AZ. AZ organiseert voor de samenwerkende amateurclubs elke jaar diverse scholingsmomenten op het AFAS Trainingscomplex en jaarlijks ook een grote AZ Seminar in het AFAS Stadion in Alkmaar. De grootste invulling van de  samenwerking is echter gebaseerd op de behoefte vanuit de amateurclubs zelf. De clubs kunnen met allerlei (technische) vragen bij AZ terecht, waarna er vervolgens gerichte ondersteuning geboden wordt.  

  

Jamie Snijder tot slot: “het is nu de belangrijk om aan deze avond verdere invulling te gaan geven. We zullen intern met de trainers nog meer overleg gaan voeren over verschillende voetbalproblemen of het creëren van handvatten voor de trainers. Daarnaast zullen we in overleg met AZ een vervolgafspraak gaan maken om bijvoorbeeld in kleinere groepjes nog dieper op de trainingsmethodiek en principes in te gaan. Het was in ieder geval een geslaagde eerste avond en de samenwerking zal sowieso een impuls gaan geven aan de verdere invulling van ons technisch beleid bij KFC.”    


Laatste KFC publicaties