BWClubsHP

Jeugd Blauw Wit W. krijgt straatvoelbal clinic van Streetkings

Vandaag kreeg de jeugdafdeling van Blauw Wit W. een straatvoetbal clinic onder leiding van Streetkings. Verdeeld over 3 groepen krijgen de spelers de basis beginselen tot straat voetballer aangeleerd. Eerst was er de JO08 + JO09 + JO10, daarna de JO11 + MO13 en tot slot was het de beurt aan de JO15 + JO16 + JO17. 

Coördinator bij de jeugd Annemarie Andrea-de Vries: “we merkten echt dat de kinderen, maar eigenlijk ook wel aan de trainers dat ze een verandering goed konden gebruiken. De opkomst bij de trainingen is tot nu toe nog steeds goed te noemen, maar het gemis van de competitie wordt steeds groter. We zijn ook geen grote club, dus met onderlinge wedstrijden heb je snel alle mogelijke tegenstanders wel gehad of zijn de groepen door het niveau verschil lastiger te combineren. Met de inzet van onze trainers proberen we wel wekelijks wat aan te bieden, maar toen deze Straatvoetbalclinic van Streetkings langskwam, hoefde de club dan ook geen twee keer na te denken. Gezien de opkomst en reacties is het dan ook een geslaagde afwisseling gebleken.”

Ook voor Streetkings was het een geslaagde dag. Tom van Veen: “aangezien wij de meeste activiteiten normaal binnen organiseren in onze eigen Kings Dome, is dit voor ons een goede alternatief om toch voetbalclinics te geven aan clubs. Wij horen ook dat clubs steeds meer op zoek zijn naar andere soort trainingen, dus op deze manier kunnen we elkaar helpen. Vandaag zijn we dan bij Blauw Wit W en de komende weken zijn we bij ZCFC en Zaanlandia Maar we hebben meerdere instructeurs dus er is nog voldoende ruimte als clubs ook zo’n clinic willen organiseren. Ook al is het een andere ondergrond, we willen op deze manier de kinderen toch kennis laten maken met straat voetbal of in iedere geval de techniek die daarbij komt kijken. De clinic staat onder leiding van oa Edward van Gils en is gebaseerd op de trucs die voorkomen in het FIFA. We beginnen met een 2*2, waarbij de instructeurs ook allerlei trucs laten zien aan de kinderen. Daarna gaan we naar diverse parcoursen waarbij we de oefeningen steeds moeilijker maken, zodat de kinderen vooral leren om de bal dicht bij zich te houden. Dat is namelijk weer nodig om de trucs uiteindelijk te kunnen doen. Tot slot spelen we nog een toernooi op een klein veldje waar de kinderen het geleerde in praktijk kunnen brengen. Na afloop ontvangen de spelers allemaal een certificaat dat ze fase 1 tot straatvoetballer hebben bereikt. Mochten ze nog verder willen gaan in het straatvoetbal dan ze kunnen zich weer aanmelden bij onze AKKAdemy.   

Annemarie was na afloop dus zeer tevreden: Voor de komende periode zullen we zeker gaan kijken of we meer alternatieve activiteiten kunnen organiseren. Sowieso komt er nog een 4 tegen 4 mix toernooi, wat door het slechte weer steeds was uitgesteld, maar we gaan ook kijken of we misschien een training in een andere sport kunnen krijgen. Vandaag heeft in ieder geval iedereen weer veel energie gegeven om komende weken weer iets soortgelijks te organiseren!”   

Laatste Blauw Wit W publicaties