ClubsHPZCFC

Ook ZCFC traint met Selectie in 2 groepen

Naast vele andere versoepelingen, maakte de overheid vorige week bekend dat het voor sporters tot 27 jaar weer mogelijk is om “gewoon” te trainen en zelfs onderlinge wedstrijden te spelen. De nieuwe maatregelen zijn sinds gisteren in gegaan en rekening houdend met de avondklok die wél verlengd is tot 15 maart, waren er gisteren meerdere senioren teams die eindelijk weer in groepsverband konden trainen. 

Aan de ene kant is het natuurlijk weer een stap in de goede richting dat de leeftijdsgrens verhoogd is tot 27 jaar, aan de andere kant vergt het van de trainers weer de nodige flexibiliteit aangezien de meeste senioren teams een mix zijn van spelers die jonger of ouder zijn dan 27 jaar.

Willem Zeijlmans en Maikel de Vries trainden vanavond weer voor de eerste keer met de ZCFC selectie en ook daar moest er een verdeling in 2 groepen gemaakt worden. Normaal hebben ze een groep van 40 man, waarvan er ongeveer 25 onder de 27 jaar zijn. Die groep was ruim vertegenwoordigd, maar de opkomst bij de overigen was met 4 spelers gezien de aanmelding toch lager dan verwacht. Evengoed hebben deze 4 man getraind op onder andere wat afrondvormen onder leiding van Ron Karreman.

Het was na 3 maanden sowieso een weerzien van spelers en trainers en onder toezicht van de voorzitter werd iedereen weer welkom geheten alsof het seizoen weer opnieuw gaat beginnen. We zijn in ieder geval weer blij dat we weer mogen trainen, ook al moeten we groep nog splitsen. We hebben toch sinds half december stil gezeten.In het begin hadden we het nog geprobeerd met groepjes van 4 en later 2, maar dat was op een gegeven niet meer te doen. We zijn toen, net als vele andere clubs, ook gestopt met trainen. We hopen dit seizoen nog wel aan spelen toe te komen, al is het nog maar een paar oefenwedstrijden. Komende periode gaan we in ieder geval rustig aan trainen, het bestuur heeft geregeld dat we naast de dinsdag en donderdag ook zaterdag kunnen trainen dus we krijgen alle ruimte. Maar het met elkaar bezig zijn en het plezier weer terugkijken heeft de prioriteit en misschien we moeten de komende periode wel zelfs gaan zien als voorbereiding op het nieuwe seizoen. 


Laatste ZCFC publicaties