ClubsHPSC 2324Westzaan

Honger kampioen Westzaan nog niet gestild

Westzaan kent een uiterst succesvol seizoen en onlangs werd het ook met grote overmacht kampioen in de zaterdag 5e klasse. De kampioenswedstrijd werd bij Sloterdijk met 1-7 gewonnen en dat betekende definitief een promotie naar de 4e klasse. De ruime zege zorgde er ook mede voor dat de ploeg van Milano van den Burg het beste doelsaldo had in de 4e periode van de Voetbal Varia Zaanstreek Super Cup. Vorige week werd voorafgaand aan de training de bijbehorende Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, overhandigd aan de ploeg

Milano van den Burg kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen weken: “we stonden er uiteraard al goed voor, maar het kampioenschap kwam door het puntenverlies van Alcmaria Victrix toch eerder dan verwacht. Het vroege kampioenschap geeft in ieder geval wel enigszins rust binnen de staf en de groep, zodat de knop óók al langzaam richting volgend seizoen kan.

Tijdens alle festiviteiten werd bekend dat de trainer zijn contract met de club heeft verlengd. “Ik heb het erg naar mijn zijn bij Westzaan en ben dan ook blij met de verlening van het contract. Het is een geweldige groep om mee te werken en datzelfde geldt overigens ook voor de bestuurders en vrijwilligers rondom de selectie. Het zal sowieso een een mooie uitdaging worden in de 4e klasse. Hopelijk treffen we ook dan weer meerdere Zaanse clubs, zodat we weer kunnen uitkijken naar de altijd beladen en gezellige derby’s. Van de huidige groep heeft op dit moment alleen Harm Hagemeijer aangegeven te stoppen, maar er hebben zich ook al 2 versterkingen aangemeld. Door de prestaties dit seizoen, merken we toch dat we Westzaan weer (meer) op de kaart hebben gezet en dat er meer interesse is gekomen in (voetballen bij) de club.

We zullen volgend seizoen sowieso een grote groep spelers nodig hebben, dus hopelijk komen er nog enkele spelers bij. Niet alleen zal het niveau in de 4e klasse hoger zijn, ook zullen we meer wedstrijden moeten gaan spelen. Dan is het fijn als je kunt terugvallen op een “tweede” selectie team. Afhankelijk van de leeftijd samenstelling zullen we dan ook een zaterdag 2 of een O23 gaan inschrijven.

Maar de eerste prioriteit zijn de komende 2 competitie wedstrijden. Eerst zullen we onze sportieve plicht vervullen tegen Sporting Krommenie (zat) en tot slot willen we uiteraard revanche nemen op Wieringermeer, dat ons de enige competitienederlaag heeft toegediend. We willen graag met een zo hoog mogelijk puntenaantal de clubgeschiedenis boeken in. Daarnaast willen we ook eerste blijven in het algemeen klassement van de Super Cup winnen. We hebben een hoog doelsaldo en een grote voorsprong op de nummer 2, dus we hebben goede hoop dat de (wissel)beker en het bijbehorende teamuitje onze kant zal opkomen. Hoe ludiek de prijzen ook zijn, we willen ze graag allemaal winnen. Het geeft toch altijd een bepaalde bevestiging van de geleverde prestaties. We zullen er in ieder geval alles aan doen om dit al zo succesvolle kampioensjaar nog meer glans te geven!”

Klik hier voor de eindstand in de 4e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup