ClubsFWHP

Alex Geernaert toch niet verder bij Fortuna Wormerveer

Eerder dit seizoen werd bekend dat Alex Geernaert zijn contract bij Fortuna Wormerveer met een jaar verlengd heeft. Door omstandigheden die buiten de club liggen heeft de trainer de beslissing moeten maken dat hij zijn contract niet zal uitdienen en aan het einde van het seizoen zal stoppen.

Op de website van Fortuna Wormerveer valt in een verklaring van Fortuna voorzitter Joost Cornelissen te lezen: “Afgelopen maandag heeft onze hoofdtrainer Alex Geernaert het bestuur medegedeeld dat hij komend seizoen niet aanblijft als hoofdtrainer van de zondagselectie van Fortuna Wormerveer. Aan zijn besluit liggen een aantal verschillende argumenten ten grondslag, die niets met Fortuna Wormerveer of met de samenwerking met de selectie van doen hebben.” 

“De spelers, de staf en het bestuur betreuren uiteraard dit besluit. Maar gegeven de omstandigheden en redenen wordt zijn besluit alom geaccepteerd en gerespecteerd.” 

“In overleg en samenspraak met direct betrokkenen, waaronder de spelers, worden direct gesprekken opgestart met kandidaat-trainers die de ingezette lijn, om de overwegend jonge en talentvolle selectie verder te ontwikkelen, naar het gewenste niveau voort te zetten. Dit passend binnen de doelstelling van Fortuna Wormerveer” aldus de voorzitter.

Persoonlijke nederlaag
Van de kant van Alex Geernaert (47) is het eerste wat hij vertelt na het bekend maken van zijn voor de club en hemzelf ingrijpende besluit dat het niets te maken heeft met de club, met de spelersgroep en met de resultaten. “De ranglijst is zelfs onbelangrijk. Ik weet dat ik meer kan dan dat ik nu doe. Dat heeft alles te maken met de drukke situatie in mijn leven. Ik kan simpelweg niet de tijd vinden om het goed te doen. Mijn ethos is dat ik iedereen drie, vier stappen voor moet zijn. En dat lukt mij op dit moment niet.” 

Alex weet wat hij op een hoger niveau heeft laten zien en kan op dit moment niet de tijd vrijmaken om te doen wat hij zou willen doen en noodzakelijk acht, het lukt hem niet zijn taken te vervullen zoals hijzelf wenst en noodzakelijk acht. “In december speelde deze situatie ook al. De club wilde echter heel graag met mij door. Daarom heb ik mij loyaal opgesteld. Nu is het moment daar om te besluiten dat het niet de gewenste situatie heeft opgeleverd.” 

Voor Alex voelt dat een persoonlijke nederlaag. Al vanaf 2006 is hij altijd onafgebroken met het trainerschap bezig geweest. “In die jaren heb ik altijd mijn familie, vrienden, naasten en werkzaamheden bij verschillende clubs goed kunnen combineren. Daarom moet ik nu terug naar de basis. De timing om te stoppen aan het einde van dit seizoen is heel vervelend. Het is echter de enig juiste beslissing.” 

Bron / foto Fortuna Wormerveer

Naar alle Fortuna Wormerveer publicaties