ClubsHPSVA

Succesvol SVA wil met O23 team starten

De SVA-selectie kent ook dit seizoen weer een zeer succesvol verloop van de competitie. Vorig seizoen wisten beide teams kampioen te worden en ook dit jaar is het 2e elftal kampioen geworden. Daarmee promoveert de ploeg naar de Reserve hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland.

Het eerste elftal staat momenteel op een 2e plaats in de 2e klasse en heeft ook al een periodetitel gewonnen. De ploeg van Jeroen Beukman mag dus via de nacompetitie proberen promotie af te dwing naar de 1e klasse. De trainersstaf en Marc Verschoor van de Technische Commisie zijn dan ook zeer tevreden over de ontwikkeling van beide teams, die gezamenlijk trainen. Op de website van SVA geven Jeroen Beukman en Marc Verschoor aan: “gedurende de trainingsweek worden specifieke spelprincipes trainbaar gemaakt voor beide groepen, waarbij er per training wordt bekeken wie in welke selectie op welk moment traint, om zodoende te zorgen dat iedereen de optimale belasting en leermomenten krijgt. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd waardoor het een echte voetbalvriendengroep is geworden, wat klaarblijkelijk ook bijdraagt aan de positieve sfeer en resultaten.

Sinds een aantal weken traint een groot aantal talentvolle spelers van de JO19, dat uitkomt in de hoofdklasse, permanent 2x per week mee met de selectie, waardoor de aansluiting uiteindelijk makkelijker zal zijn om volgend seizoen op het hogere niveau aan te kunnen sluiten. De verwachting is zelfs dat meerderen zich zullen gaan mengen in de concurrentiestrijd voor een plekje in het 1e of 2e elftal. Dit seizoen hebben al een aantal spelers hun debuut mogen maken in het 1e elftal en daar is SVA ontzettend trots op.”

Verder is de verwachting dat de successen van de selectieteams ook een aanzuigende werking zal hebben op spelers van buitenaf. “We proberen altijd zoveel mogelijk aanvallend voetbal te spelen met beide teams en als er dan ook nog resultaten worden behaald, is dat natuurlijk voor iedereen aantrekkelijk. Het is alleen belangrijk dat SVA die club blijft die het nu is, waarbij het prestatieve hand in hand gaat met het recreatieve. Wij willen graag “normaal” blijven doen, maar er is vanzelfsprekend altijd ruimte voor nieuwe spelers met het liefste een SVA-verleden en misschien wel nog belangrijker, een sterke connectie met de huidige spelersgroep.”

Maar sowieso wil de club zijn eigen jeugd de kans geven om zichzelf verder te ontwikkelen. Voor aankomend zal SVA dan ook starten met een O23-elftal, die de wedstrijden op zondag zal spelen. Op die manier wil de club de jonge talenten, die de stap nog niet helemaal in één keer kunnen maken de ruimte, de tijd en de kans geven om deze stap later alsnog te gaan maken. De groep krijgt een eigen trainersstaf en moet als brug gaan fungeren tussen de eveneens succesvolle jeugdafdeling en de selectie.

Bron SVA
Foto Michael Bruins

Naar alle SVA publicaties