HPVVZC 24

(Foto)verslag loting FEBO Zaanstad Cup 2024

Donderdagavond vond de loting plaats voor de FEBO Zaanstad Cup 2024. Bij de gastheer van deze editie zvv Zaandijk kwamen diverse genodigden van sponsors en deelnemende clubs bij elkaar om te volgen welke teams van 18 juni t/m 22 juni tegen elkaar zullen gaan spelen.

Voorafgaand de loting voor de poule indeling werd de traditionele “Petje op Petje af – Quiz” gehouden met vragen over Zaandijk en het komende EK. Ook werd het nieuwe promofilmpje van de FEBO Zaanstad Cup gelanceerd en werd er alvast bekend gemaakt dat de FEBO Zaanstad Cup de komende jaren achtereenvolgens bij Fortuna W, KFC en Hercules Zaandam zal worden georganiseerd

Klik hier voor de loting van de FEBO Zaanstad Cup 2024

De groep scouts, bestaande uit meerdere Zaanse voetbalcoryfeeën, zullen ook deze editie de Zaanse spelers en speelsters gaan beoordelen en van daaruit een Zaanse Heren en Vrouwen Selectie gaan vormen. De Zaanse Vrouwen Selectie speelt dan al op vrijdag 28 juni een wedstrijd tegen Telstar Beloften in het 711-stadion in Velsen. De Zaanse heren Selectie zal later een wedstrijd spelen tegen een team van AZ op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer

Dit jaar zijn er weer enkele maatschappelijke partners verbonden aan de Zaanstad Cup. Omar van de Nes benadrukte in een korte toespraak het belang van (Z)aan de Wandel waarvan de opbrengsten gaan naar Antoni van Leeuwenhoek Foundation voor onderzoek naar kanker. De Zaanstad PupCup is verbonden met Stichting ALS. Rondom het toernooi zullen er enkel acties worden opgezet, waarbij donaties gedaan kunnen worden.

Tegelijkertijd met de FEBO Zaanstad Cup wordt dit jaar ook de Reduzs Girls Cup gespeeld. Elke toernooi dag komen er diverse Zaanse meiden teams vanaf de MO11 t/m VR (7*7) in actie (programma volgt zsm). Op zondag 16 juni vindt voor de 3e keer de 123inkt! Zaanstad PupCup plaats voor Zaanse teams vanaf de JO07 t/m JO13 (klik hier voor programma)


Naar alle Zaanstad Cup 2023/24 publicaties