HPVVZC 24

Deelnemersveld FEBO Zaanstad Cup 2024 rond

Het seizoen is nog maar net op de helft maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de FEBO Zaanstad Cup 2024 al weer in volle gang. 

De komende editie zal van dinsdag 18 juni tot en met zaterdag 22 juni plaats vinden op het complex van zvv Zaandijk. Bij de heren is de titelverdediger Sporting Krommenie, die het toernooi de laatste 2 edities won. Bij de vrouwen is Telstar Beloften de titelhouder. (klik hier voor alle winnaars Zaanstad Cup)

Niet alleen hebben na de afgelopen editie bij Sporting Krommenie er diverse evaluaties plaats gevonden met de betrokken partijen, ook zijn er al meerdere bijeenkomsten geweest bij de nieuwe gastheer zvv Zaandijk. Onlangs ontvingen alle clubs in de Zaanstreek van organisator SportsGen een uitnodiging voor het toernooi en het deelnemersveld zit met 30 teams nu al vol.

Deelnemers
Bij de heren doen alle bekende namen weer mee en maakt OFC na 2 jaar afwezigheid weer haar rentree. Bij de vrouwen doet de titelverdediger Telstar Beloften, die vorig jaar op het laatste moment inviel, niet mee, dus er komt sowieso een nieuwe winnaar. Westzaan en RCZ maken hun debuut op het toernooi en SVA en Saenden doen mee met een combinatieteam zoals ze ook in de competitie uitkomen. (klik hier voor alle deelnemers)

De toernooi opzet met 4 avonden poulewedstrijden gevolgd door een grote finaledag waarop alle teams in actie komen zal niet veranderen. Ook zullen de deelnemende ploegen weer bekeken worden door een groep scouts, die de beste spelers en speelsters zullen selecteren voor de Zaanse Selecties.

Zaanstad PupCup en Zaanstad Girls Cup
Niet alleen de senioren zullen in juni in actie komen, ook zullen de pupillen weer strijden om de felbegeerde titel. De 123inkt! Zaanstad PupCup, dat mede georganiseerd wordt door partner TC-Sports, zal dit jaar niet gelijktijdig met de Zaanstad Cup plaats vinden, maar wordt al op zondag 16 juni (was oorspronkelijk 15 juni) gespeeld. Alle wedstrijden bij de O07 t/m O13 zullen op één dag plaats vinden.
Nieuw dit jaar is de Reduzs Zaanstad Girls Cup. Dit toernooi is voor de Zaanse teams van de MO11 t/m MO17 en VR30+ en wordt op dinsdag 18 juni t/m vrijdag 21 juni voorafgaand de wedstrijden van de FEBO Zaanstad Cup gespeeld.

Uiteindelijk moet de Zaanstad Cup, volgens Ed Kuijper van organisator SportsGen, een toernooi worden voor zo veel mogelijk Zaanse teams en voetballiefhebbers. Met de uitbreiding met de Girls Cup de komende editie wordt daarmee in ieder geval weer een grote stap in de goede richting gezet.


Laatste Zaanstad Cup 2024 publicaties