ClubsHPZCFC

De Mopperploeg van ZCFC

In deel 8 van de rubriek “In de Schijnwerpers” staat vandaag de Mopperploeg van ZCFC centraal. 

Elke dinsdag en vrijdag ochtend komt er een groep vrijwilligers samen bij ZCFC om de de nodige klus- en schoonmaak-werkzaamheden te verrichten rondom de velden en in de kantine. Normaal hebben we deze ochtenden een groep van ongeveer 10 man, maar helaas is het door de corona de laatste periode voor sommigen niet mogelijk langs te komen en nu zijn we steeds met maximaal 5 man aanwezig. Gelukkig hoeft er qua klein onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden op dit moment niet heel veel te gebeuren, waardoor we het dit kleine groepje makkelijk kunnen bijhouden. Daarnaast profiteren we ook van de samenwerking met AZ, waarbij AZ overdag regelmatig gebruik maakt van onze velden om met de jeugd te trainen en ook houden ze af en toe een studiedag in de kantine voor de jeugdspelers. Niet alleen mag ZCFC in overleg gebruik maken van de gigantische AZ-hal voor trainingen of oefenwedstrijden, ook neemt AZ het onderhoud van de velden op zich. We hebben er niet alleen geen omkijken meer naar, maar ook hebben we denk ik een van de beste velden in de Zaanstreek, omdat de groundsman van AZ het onderhoud.  

Qua normale werkzaamheden mag het dan misschien wat rustiger zijn geweest, er is de laatste wel volop geklust aan de nieuwe overkapping op het terras voor en naast de kantine. Voor dit soort grote klussen, kunnen we gelukkig ook rekenen op andere leden dan alleen de Mopperploeg, aldus voorzitter Martijn Jonker. Ik zit zelf nog in het Veteranen team en ik kan dan ook altijd een beroep doen op mijn teamgenoten. Sowieso ben ik ze al langzaam aan het overhalen om straks ook meer en meer te gaan doen bij de Mopperploeg, zodat deze groep uiteindelijk steeds weer opnieuw versterkt wordt, al mogen wij sowieso niet klagen over de aanvulling van onze Mopperploeg.

Het plaatsen van de overkapping lijkt, vooral in deze periode, misschien een flinke investering, maar mede door de oliebollenactie die we in december hebben gehouden en de uitverkiezing tot Club van de Week, waarmee we €5000,- hebben ontvangen van de Vriendenloterij, hebben we dit toch kunnen doen. Het is nu al een hele verbetering, maar we zijn nog lang niet klaar. We willen nog het houtwerk rondom het terras, de plantenbakken en de speeltuin vervangen. Ook komen er nog 4 grote tafels waaraan de teams straks weer kunnen zitten en willen we nog heaters en een vaste BBQ plaatsten. We willen zo klaar zijn voor het moment dat we straks weer tegen andere clubs kunnen voetballen of in ieder geval met onze eigen teams onderlinge wedstrijden kunnen spelen en weer gezellig bij elkaar kunnen komen.   

Martijn Jonker of de co voorzitter Dirk Slootweg zijn overigens regelmatig aanwezig bij de Mopperploeg. Martijn Jonker: “Zo’n ploeg is, zoals bij elke vereniging, goud waard. Normaal proberen we al onze dankbaarheid te tonen met bijvoorbeeld een kerstpakket, een werkersavond of dat we voor de gehele groep een uitje organiseren. Ook hebben we nog een speciale Mopperploeg Mok laten maken met alle Mopperaars daar op. Maar door daadwerkelijk langs te gaan, laat je vooral zien dat je zo’n groep niet als vanzelfsprekend ziet. En daarnaast weet je ook precies wat er speelt binnen zo’n groep. Zoals nu we enkele afwezigen hebben ivm de corona, dan kun je als bestuur toch even sneller contact met diegene opnemen.” Maar andersom ziet de Mopperploeg de huidige voorzitters ook graag langskomen. De Mopperploeg bestaat onder andere uit veel oud voorzitters / bestuursleden en allemaal zijn zij erg betrokken naar de laatste ontwikkelingen binnen de club. Martijn Jonker daarover tot slot: “De club is de laatste jaren flink gegroeid en zit dan ook vol sportieve ambities, maar we blijven ook realistisch. We willen ook weer niet té groot worden, want het belangrijkste blijft dat we alle leden, van jong naar oud, kunnen blijven bieden waar we sterk mee zijn geworden. Dat is een goede organisatie met voldoende vrijwilligers, waar prestatie en gezelligheid samen gaan” Het is daarbij mooi om te zien hoe de Mopperaars deze visie van de club eensgezind met trots omarmen…  

(niet iedereen van de Mopperploeg was aanwezig)

Laatste ZCFC publicaties