ClubsHPSVA

Champions League voetbal voor de JO06/7 bij SVA

Zondagochtend stond weer het Champions League voetbal toernooi voor de JO06-7 op het programma bij SVA. Naast dat deze groep al 2 keer in de week traint, spelen ze elke maand nog een toernooi op het complex van SVA. Normaal organiseren we dit toernooi samen met vv Assendelft, Sporting Krommenie, Saenden en Westzaan. Elke maand spelen we dan bij een andere club. Alle plannen en schema’s lagen al klaar, maar door de corona maatregelen kon ook dit helaas niet doorgaan. Gelukkig beschikken we bij SVA over genoeg spelertjes in deze leeftijdscategorie waardoor we het nu zelf kunnen organiseren, aldus trainster Marijke Zaal. 

Om 9 uur verzamelden zich meer dan 20 spelertjes op het complex en zij werden ingedeeld in 5 teams. Niet alleen mochten ze een grote club uit een Europese competitie vertegenwoordigen, voor ieder team waren er ook shirtjes van de betreffende clubs beschikbaar. Zo liep elk team in de prachtige shirtjes van Aston Villa, Galatasaray, FC Porto, Sporting Lissabon of Borussia Dortmund. Op 2 veldjes werd er volop gevoetbald, terwijl het 5e team ging oefenen op penalties nemen en afronden op doel. Marijke Zaal kon ook dit keer weer rekenen op meerdere ouders die hielpen in de begeleiding, dus terwijl zij tussendoor voor limonade voor alle spelertjes en warme koffie/thee voor de begeleiders zorgden, liep het toernooi soepeltjes door. 

Waar het in de echte Champions League inmiddels misschien meer gaat om het geld dan om de prestige, werd er deze ochtend vooral heel sportief en met heel veel plezier gevoetbald. Dit zag ook de SVA-mascotte Kaaykie die nog even langs kwam om de spelertjes aan te moedigen. Na bijna 2 uur was het toernooi afgelopen en werd  iedereen nog getrakteerd op een zakje chips en een AA-tje. Alle spelertjes gingen zo voldaan naar huis, dat het bijna leek of ze allemaal de beker met grote oren écht gewonnen hadden. 

Laatste SVA publicaties