ClubsHPZCFC

ZCFC tevreden over ingeslagen weg bij de selectie

Geen nieuws is heel vaak goed nieuws en zo is het in dit geval ook bij ZCFC. Waar de meeste andere clubs afgelopen maanden bekend maakten dat de hoofdtrainers hun contract verlengd hadden of dat er een nieuwe hoofdtrainer was aangesteld, bleef het vanuit de Kalverhoek stil.

Voorzitter Martijn Jonker: “We zijn vorig jaar weer een nieuwe fase in gegaan wat betreft ons beleid voor de komende jaren. Laatste jaren zijn we namelijk enorm gegroeid en langzaam aan komt de doorstroming van de jeugd naar de senioren op gang. Dit vroeg voor de komende jaren een nieuwe richting van de club en we hebben daar met de invulling van de technische staf ook op in gespeeld. Bij de samenstelling vorig jaar van de technische staf bij de selectie en de hoogste jeugdelftallen hadden we dan ook al uitgesproken dat de aanstellingen voor meerdere jaren zou zijn. Dus net als het huidige seizoen zijn Willem Zeijlmans en Maikel de Vries weer verantwoordelijk voor de selectie en Damien Prinsen zal de O19 weer onder zijn hoede nemen. Met keeperstrainer Steef van Dam zijn we nog in gesprek en voor de JO17 zijn we momenteel nog wel op zoek naar trainer. 

Technisch manager Ron Karremans zal blijven fungeren als verlengstuk van het hoofdbestuur naar de trainers toe en hij is verantwoordelijk voor het bewaken van het uitgestippelde (technische) beleid en het opzetten van de doorstroming van de jeugd naar de senioren. We beschikken met ongeveer 40 spelers nu al over een grote selectie en we verwachten de komende seizoenen dat er zeker meerdere spelers uit de JO19 en JO17 de stap kunnen gaan zetten naar de selectie. Belangrijk wordt daarbij om er voor te zorgen dat er wel plek voor hun is, wij zullen dan ook niet actief op zoek gaan naar nieuwe spelers. We willen vooral doorgroeien met de eigen spelers vanuit de jeugd.

Sowieso zullen we de spelers van de JO19 en JO17 al meer gaan betrekken bij de selectie, door het spelen van wedstrijden met een JO23 team. We hebben ook de optie bekeken om ons in te schrijven voor de JO23 competitie, maar daar zouden dan veel spelers voor in aanmerking komen die nu in het tweede of in het eerste spelen. Het zou dan dus ten koste gaan van onze eigen selectie en dan schiet het zijn doel voorbij. Door het spelen van oefenwedstrijden worden het nu extra wedstrijden waarbij de jeugdspelers zich al kunnen meten met de oudere spelers. Naast het opleiden van spelers willen we ook onze eigen trainers (verder) gaan opleiden, zodat ook zij eventueel kunnen doorstromen naar een hogere positie of oudere leeftijdscategorie. Maikel de Vries en Damien Prinsen zullen dan ook de trainersopleiding UEFA B gaan volgen om zich zo weer verder te kunnen ontwikkelen.   

Met een duidelijk beleid en het faciliteren van de juiste randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld kleding en activiteiten, hopen we onze prestatieprofiel en daarmee onze aantrekkingskracht bij de selectie en hoogste jeugdteams de komende jaren te verhogen. Maar sowieso denken we dat er de komende jaren veel zal veranderen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek. Om hier in te overleven wil ZCFC vanuit eigen kracht en met een “eigen” gezicht (een club waar prestatie, gezelligheid en respect samengaan) doorgroeien naar dé zaterdag vereniging in de Zaanstreek.   


Laatste ZCFC publicaties