ClubsHPSK

Voetbaldag Kidscamps voor de jeugd van Sporting Krommenie

Nadat afgelopen week Kidscamps al een 3-daagse voetbalkamp organiseerde op het terrein van Sporting Krommenie voor alle leden en buurtkinderen, organiseerde Sporting Krommenie vandaag met Kidscamps een voetbaldag specifiek voor alle spelers van de mini’s tot en met de JO12.

In 2 blokken van 2 uur werd er door de spelers van de onderbouw een parcours met diverse voetbalonderdelen afgelegd. Onder andere Voetvolley – Tweelingvoetbal – Skippyvoetbal – Boarding voetbal – Bowlingvoetbal – Trapmeter kwamen aan bod. Mede-organisator Gwendolyn de Koning: “Samen met enkele sponsors hebben we deze dag kunnen organiseren en het grote voordeel voor de club is dat Kidscamps bijna de gehele organisatie uit handen neemt. Ze zorgen voor alle materialen en ze komen ook met meerdere begeleiders. Onze eigen trainers/begeleiders worden van tevoren goed geïnstrueerd, dus het is voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt. Daardoor kan zo’n ochtend soepel verlopen en de kinderen optimaal genieten van alle voetbalspelletjes. Wij als organisatie van de club hoeven ons dan “alleen” nog maar te concentreren op de (corona) toezicht en er voor te zorgen dat de spelers en trainers tussendoor wat te drinken en/of wat te eten krijgen. Het is in ieder geval een leuke afwisseling voor de kinderen! 

Nick de Waart van Kidscamps: “voor ons is het ook elke keer weer goed om te zien als de kinderen zo genieten als vandaag bij Sporting Krommenie. We proberen ze met de diverse onderdelen op verschillende manieren uit te dagen en op een speelse manier zorgen we toch een beetje voor een competitie element. We hebben eerder ook al een succesvolle voetbaldag bij SVA georganiseerd en wij merken inderdaad ook dat er steeds meer behoefte komt vanuit de clubs om wat “anders” te doen dan bijvoorbeeld te trainen”    

Naast de voetbaldag voor de onderbouw werden op de andere velden door de overige teams wel nog gewoon onderling gevoetbald. De trainers hadden diverse wedstrijden of toernooitjes geregeld. Gwendolyn de Koning: “We proberen wel elke week er voor te zorgen dat iedereen toch actief blijft. De ene week gaat het dan om een extra training en de andere week organiseren we dus wedstrijden. Daarbij komen dan alle teams, zowel selectie als niet-selectie, aan bod. Dat we zoveel jeugd teams hebben bij Sporting Krommenie is nu wel een extra groot voordeel. We kunnen de “tegenstanders” afwisselen, maar tegelijkertijd kunnen we ook rekening houden met eventuele niveau verschillen. Ook proberen we soms de spelers (maar ook de trainers) uit te dagen door de trainers van groepen te laten wisselen, zodat er iemand anders voor de groep staat. Laatst gaf onze hoofdtrainer Jordi van Beek bijvoorbeeld nog een gast training bij de MO19. Voor de komende periode gaan we onder andere nog een penalty bokaal en een sponsorloop organiseren. We hebben in ieder geval nog genoeg plannen en ideeën om uit te werken, maar hoe leuk ook, het liefst spelen we toch snel weer (oefen)wedstrijden tegen andere clubs… 

(foto  Paul Hagnauer Fotografie)

Laatste Sporting Krommenie publicaties