ClubsHPWestzaan

Bestuurswisseling bij vvv Westzaan

Aanstaande vrijdag wordt bij Westzaan de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Uiteraard is het door de corona maatregelen niet mogelijk dat de vergadering in de kantine van de club wordt gehouden, maar via een Zoom verbinding met de leden hoopt de club toch op een grote online “opkomst”.

Naast de gebruikelijke agenda punten staat de club namelijk voor een grote bestuurswisseling. Van het huidige bestuur hebben Stefan Gorthuis (voorzitter), Joery Hauzendorfer (Voetbal Technische Zaken), Ruud van Vuure (Vrijwilligers), Dennis Nuij (penningmeester) en Arno van den Broek (PR) aangegeven na jaren lang in het bestuur plaats te hebben genomen te stoppen. Laurence Berghouwer (Jeugdvoorzitter) heeft zich wel verkiesbaar gesteld en Dennis Nuij zal eventueel wel verder gaan interim penningmeester.

Gelukkig heeft de club wel al nieuwe kandidaten om het hoofdbestuur weer te versterken. Bij een positieve stemming is Dirk Schreuder de boogde nieuwe voorzitter, Patrick Volkers zal de Voetbal Technische Zaken op zich nemen en Sandra Lelieveld-Gorthuis wordt dan de nieuwe secretaris. 

Eigenlijk had het huidige bestuur zich voorgenomen afscheid te nemen ná het 100-jarig jubileum feest dat voor deze zomer op het programma stond. Maar door de corona maatregelen kan dat helaas niet doorgaan, tenminste niet op de manier zoals de club graag had gewild. Westzaan heeft dan ook besloten de festiviteiten een jaar uit stellen. Ook al zullen de huidige bestuursleden betrokken blijven bij de organisatie van de festiviteiten, wilden zij niet nog een jaar wachten. Aankomende vrijdag zullen zij dan ook op de Ledenvergadering opgevolgd worden door een nieuw bestuur.   

De huidige voorzitter Stefan Gorthuis is dan ongeveer 10 jaar lang bestuurder bij de club geweest. We hebben het destijds met een groepje leden overgenomen van het vorige bestuur. Ze waren net begonnen met het verbeteren van het complex, met bijvoorbeeld een nieuw kunstgrasveld dat ze vanuit de eigen middelen van de club hadden aangelegd. Wij hebben daar eigenlijk op voortgeborduurd en afgelopen jaren hebben we dan ook heel veel binnen de club kunnen realiseren. We hebben ook bijna alles wel verbouwd, van kleedkamers, bestuurskamer tot de kantine aan toe en nog steeds zijn we eigenlijk bezig om het complex te verbeteren en te verfraaien. Maar het is inmiddels tijd geworden om het stokje weer door te geven aan een nieuw bestuur.

Op een gegeven moment merkte ik dat het na al die jaren misschien steeds meer op de automatische piloot ging, mede ook doordat de doelen/projecten die we voor ogen hadden gerealiseerd zijn. Daarnaast krijg ik het door mijn werkzaamheden de komende periode veel drukker en heb ik dus minder tijd voor de club. Maar ik denk ook, dat het sowieso belangrijk is voor elke (voetbal) club dat er om de zo veel jaar nieuwe bestuursleden worden aangesteld en dat bestuursleden niet te lang moeten doorgaan. Het gaat dan niet zo zeer om de kwaliteit, ervaring of kennis van de (nieuwe) bestuursleden maar puur om de nieuwe inzichten en/of invalshoeken over de (technische) ontwikkelingen binnen en rondom een club. Om daar in mee te kunnen gaan en als bestuur scherp te blijven, lijkt het mij dan ook goed als een bestuur regelmatig van samenstelling veranderd. En als de oude bestuursleden dan beschikbaar blijven voor eventuele raad en advies dan gaat er geen ervaring en kennis verloren en daarmee zorg je weer voor continuïteit binnen je club.

Bij vvv Westzaan zal dat sowieso de komende periode gaan gebeuren. De aftredende bestuursleden hebben al aangegeven dat ze betrokken zullen blijven bij de vereniging en dat ze tijdelijk functies/taken zullen blijven invullen totdat het nieuwe bestuur compleet is. En Stefan Gorthuis zal in dat kader ook nog tot aan de zomerstop mee vergaderen met het nieuwe bestuur om onder andere lopende zaken goed over te kunnen dragen, dus met de continuïteit bij Westzaan zit het de komende periode wel goed…


Laatste Westzaan publicaties