BWClubsHP

HJO René Roos wil verder groeien met jeugd Blauw Wit W.

Blauw Wit W. en Hoofd Jeugd Opleiding René Roos zijn overeen gekomen om in ieder geval nog 1 jaar langer met elkaar door te gaan. René Roos is sinds januari 2020 actief bij de club en in deze functie houdt hij zich met name bezig met het begeleiden van de trainers. We hebben bij Blauw Wit W. een groep enthousiaste trainers die allemaal al jarenlang zeer betrokken zijn bij de club. Hat gaat dan om vrijwilligers die ook andere taken op zich hebben genomen, ouders en/of (oud) spelers. De meeste trainers hebben inmiddels dan ook al de nodige ervaring. Door de (individuele) begeleiding vanuit de club, hopen we dat de trainers zich nog verder kunnen ontwikkelen.

Ik probeer daarbij trainers vooral te voorzien in adviezen qua voorbereidingen en oefeningen voor de trainingen en daarnaast bekijk ik op zaterdag de wedstrijden van de thuis spelende teams. Samen met de trainers ga ik dan kijken welke onderdelen er verbeterd kunnen en soms ook moeten worden en hoe de trainer dat kan vertalen naar de trainingen. Door het ontbreken van de competities is dat nu natuurlijk een stuk lastiger, maar evengoed hebben we hier regelmatig overleg over met de trainers. Ook hebben de trainers Roland Toonen en Maryn de Waal, respectievelijk de KNVB cursus Junioren trainer en de KNVB cursus Pupillen trainer volbracht. Het geeft in ieder geval veel voldoening om te zien dat het enthousiasme en het niveau van de spelers en de trainers het laatste jaar steeds verder omhoog gaat bij Blauw Wit W.. 

Voor volgend seizoen zijn we in ieder geval ook druk bezig om het technische plaatje in te gaan vullen en komende periode zullen we de gesprekken oppakken met de beoogde trainers. We zijn bij de jeugd van Blauw Wit W. afgelopen jaren van oud tot jong flink gegroeid. We hebben momenteel ook veel mini’s (tot 7jr) die op woensdagmiddag bij ons trainen en een groot deel van die spelertjes zullen volgend seizoen de JO08 gaan vormen. En zoals het er nu uit ziet gaan we volgend seizoen daarnaast ook starten met een JO09 – JO10 – JO11 – JO12 – JO16 – JO17 – JO18 en een MO13. Voor de langere termijn hebben we samen met het hoofd- en jeugdbestuur de ambitie en doelstelling uitgesproken om uiteindelijk in elke leeftijdscategorie minimaal 1 team te hebben.

We hebben al enkele vriendjes van spelers die meetrainen en graag lid willen worden, maar we hebben zeker nog ruimte voor meer spelers of speelsters. We zijn misschien (nog) een kleinere club, maar we zijn wel een gezellige club waar iedereen op elk voetbalniveau welkom is. We organiseren gedurende het seizoen meerdere activiteiten, hebben voor elk nieuw lid een trainingspak en we beschikken over een mooi complex met echte grasvelden en een trainingsloods waar we in de winter altijd kunnen trainen of toernooitjes kunnen spelen. We hebben dan ook vertrouwen in ons beleid en het zou mooi zijn als we al in de komende periode weer verder kunnen groeien in ons ledenaantal.

(foto Blauw Wit W)

Laatste Blauw Wit W publicaties