ClubsHPWSV

Geslaagde eerste dag De Hofjes Toernooi WSV’30

Eerder in de december werd het oorspronkelijk jaarlijkse zaaltoernooi nog geannuleerd vanwege de corona maatregelen en vorige week stond het slechte weer de start nog in de weg. Maar vandaag kon er op het A-veld van WSV’30 dan eindelijk een start gemaakt worden met het De Hofjes Toernooi voor de O08 t/m O13. 

Behalve dat we nu buiten spelen, blijft de opzet van het Toernooi verder hetzelfde, aldus mede organisator Marco Stommel. “Het Toernooi wordt per leeftsijdscategorie gespeeld en we vragen de coördinatoren om de spelers van de diverse teams te mixen, zodat elk team uiteindelijk ongeveer even sterk is. Elk team hebben we vervolgens een naam gegeven van een Europese topclub. Bijkomend voordeel van de gemixte teams is ook nog eens dat de kinderen van verschillende teams elkaar weer beter leren kennen. Ze spelen toch met en tegen spelertjes waar ze normaal niet mee zouden spelen.” Spelers uit de O15 en O17 helpen weer mee door de wedstrijdjes te fluiten en elk team staat onder leiding van een vaste trainer/leider, zoals ook Onno Dekker die normaal de begeleider is van de JO09-2. “Het is in het begin inderdaad even wennen om jongetjes te coachen, die je normaal niet in je team hebt zitten. Maar al snel heb je wel een idee waar iedereen het liefst speelt en dan is het alleen maar leuk om de kinderen weer zo bezig te zien. En daar gaat het uiteindelijk toch om” 

Het toernooi wordt al bijna 25 jaar georganiseerd en is inmiddels dus echt een begrip bij de spelertjes en ouders binnen de club. Hans Weijers zat al van het begin af aan in de organisatie. “Eerst speelden we nog elke winterstop samen met enkele andere clubs uit de directe omgeving, maar na een aantal edities is het eigenlijk een echt WSV’30 toernooi geworden. Jarenlang werd het in sporthal De Spatter gehouden en sinds we zelf over een hal beschikken, kunnen we het op ons eigen complex organiseren. Het is dan een groot en gezellig evenement, met daarbij normaal gesproken ook nog een grote loterij, waar altijd ook veel ouders op af komen. Iedereen bij de onderbouw kijkt er dan ook echt naar uit, dus toen het eerder dit seizoen niet door kan gaan, was de teleurstelling groot. En dan met name bij de O13, want het was voor hun de laatste mogelijkheid om mee te mogen doen. Mede daarom hadden we besloten om het Toernooi alsnog buiten te organiseren. 

Het Toernooi wordt gespeeld over 4 weekenden en het laatste weekend hebben we zo gepland dat alle teams dan moeten spelen. Na de laatste wedstrijden hebben we de prijsuitreiking en is er voor iedereen een medaille. We hebben de begeleiders ook gevraagd de doelpuntenmakers bij te houden, dus we roepen ook per leeftijdscategorie een topscorer uit. Dus de komende weken zal het op diverse fronten nog spannend worden voor de spelertjes en terwijl de laatste spelertjes na hun wedstrijd nog een bekertje limonade en zakje snoep ophalen, spreekt de organisatie in ieder geval van een geslaagde eerste dag, op naar de volgende week!  

 

Laatste WSV’30 publicaties