ClubsHPKFC

Bert Zwart ook volgend seizoen trainer KFC VR (zat)

Net als de trainers van de zondag selectie van KFC VR zal de trainer van de zaterdag selectie Bert Zwart ook volgend seizoen weer voor zijn groep staan.

Het wordt dan het vierde seizoen dat Bert Zwart de KFC VR (zat) zal gaan trainen, daarvoor was hij ook al als trainer betrokken bij de grootste gedeelte van deze groep in de jeugd. Toen de kern van deze groep de overstap moest maken vanuit de jeugd naar de senioren, was het om verschillende redenen voor de meesten lastig om op zondag te gaan voetballen. Vandaar dat we destijds de keuze hebben gemaakt om gezamenlijk óók een zaterdag selectie te beginnen.

We hebben de afgelopen jaren met deze groep een goede ontwikkeling, onder andere qua faciliteiten en prestaties doorgemaakt. Momenteel strijden we samen met DZS om het kampioenschap in de 4e klasse . We staan 5 punten voor, maar hebben wel 1 wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag spelen we in Neck tegen de concurrent, dat wordt dus een belangrijke wedstrijd.  Winst zou ons wel heel dichtbij de titel brengen met daarna nog maar 4 wedstrijden (waaronder nog een keer tegen DZS) te gaan. 

Maar ook achter de schermen wordt er hard gewerkt om de organisatie bij de vrouwen afdeling van KFC (nog) meer te verbeteren. Robert Huisman is onlangs weer toegetreden tot de Vrouwen-commissie en samen met Henk Kat zullen zij daar verder invulling aan gaan geven.  We hebben onderling al enkele gesprekken gehad, onder andere over op welk niveau we volgend seizoen willen gaan spelen, aangezien er in de 4e klasse (=B-categorie) geen promotie/degradatie regeling is. We kunnen ons eventueel in de 3e klasse inschrijven en dat zou zeker goed passen in de ontwikkeling van deze groep meiden en ik ben er ook van overtuigd dat ze dat ze aan zouden kunnen.

Maar eerst richten we ons op de wedstrijd van as zaterdag, want los van een eventuele “promotie” willen we sowieso kampioen worden!


Laatste KFC publicaties