ClubsHPSaendenSC 2122

3e Periodebal Super Cup voor Saenden

De 3e Periode in de Voetbal Varia Super Cup werd in principe gewonnen door Fortuna W. (zat) met een doelsaldo van +24. Maar aangezien zij de Periodebal al 2x keer hadden gewonnen, ging de 3e Periodebal naar de nummer 2 Saenden dat een doelsaldo had van +22. De Periodebal werd afgelopen zondag voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen KSV uitgereikt.

De trainer René Reijinga moest eerlijk toegeven dat de tussenstanden van de Voetbal Varia Super Cup pas sinds een paar weken een beetje gevolgd werd nadat ze rondgingen in de appgroep van de spelers. Het is een leuk initiatief en het is sowieso goed dat er op verschillende manieren aandacht wordt gegeven aan het Zaanse voetbal. De “prijs” is uiteraard maar bijzaak aan de competitie, maar als je dan eenmaal bovenaan staat, voegt het toch een héél klein beetje iets toe aan een positieve stemming binnen een groep. Je komt als club en spelersgroep positief in het nieuws en het is tóch een bevestiging dat je met een goede serie bezig bent.  

De ploeg werd een paar dagen eerder ook al beloond voor deze goede serie in de competitie. Donderdag werd namelijk de inhaalwedstrijd tegen De Rijp gewonnen en daarmee verzekerde de ploeg zich van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Ondanks dat het na de wedstrijd nog erg gezellig was in de kantine, overheerst binnen Saenden niet echt het gevoel dat ze dit seizoen nu al een “prijs” hebben gepakt.  

De opmars bracht de ploeg namelijk naar een 2e plek in de competitie met nog maar 3 punten achterstand op de tegenstander van aanstaande zondag Hercules Zaandam. René Reijinga: “We willen meer en we richten ons in eerste instantie dan ook helemaal volledig op directe promotie. Eerder wonnen we thuis met 4-0 van Hercules en we geloven dan ook in opnieuw een goed resultaat. We beschikken over een goede groep spelers met enorm veel kwaliteiten. Na bijna anderhalf jaar stilstand hebben we aan het begin van het seizoen wel de tijd nodig gehad om te bouwen aan het vernieuwde team. Het was vooral wennen aan elkaar en aan wat er van de spelers verwacht werd. Dat is een heel proces geweest, wat ons in de eerste seizoenshelft zeker ook punten heeft gekost.

Maar we bleven als trainers en spelers in elkaar geloven en iedereen in de groep heeft daarbij zijn meerwaarde gehad. Niet alleen de beoogde basisspelers waren belangrijk, maar ook de nummers 12 t/m 17  speelden daarin een grote rol. Het is dan ook een hechte groep geworden, die ook buiten het veld gezamenlijk veel onderneemt. Het is veelzeggend dat het grootste gedeelte van de groep al heeft aangegeven volgend seizoen te zullen blijven. Hopelijk speelt Saenden dan in de tweede klasse en als deze groep en deze organisatie zich (nog) verder ontwikkelt, hoeft de 2e klasse uiteindelijk niet eens het eindstation te zijn. 

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gesteld door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams

Foto Theo van Vlaanderen