ClubsHPKnollendam

Andy Huitema stopt als (Knollendam) trainer

Knollendam moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige trainer Andy Huitema heeft het hoofdbestuur en de selectie namelijk medegedeeld dat er na dit seizoen een einde komt aan zijn trainerscarriere. 

Volgens de nieuwsbrief van Knollendam Knol Knal is Andy Huitema in totaal 16 jaar (assistent)trainer geweest en heeft Andy dat altijd met heel veel plezier gedaan en heeft hij bij alle clubs (eerder bij PSCK, ZCFC, Saenden, Jisp en KFC) er altijd veel energie in  gestoken”

Ook toen Knollendam vorig seizoen geen 1e elftal had, bleef hij de club trouw en was hij samen met het bestuur de grote roerganger om dit seizoen in ieder geval weer een 1e elftal op de been te brengen. Met enkele nieuwe jongens van buitenaf en lagere teams was dat uiteindelijk op het laatste moment gelukt. Momenteel staat Knollendam op een 8e plek in de 5e klasse zondag met 7 punten uit 10 wedstrijden

Andy Huitema: “Ik ben destijds eigenlijk vrij onbewust het trainerschap in gerold. Als speler van KFC kreeg ik te maken met meerdere (zware) blessures, waardoor ik niet meer het niveau kon halen wat ik graag wilde. Ik besloot toen ook te stoppen met voetballen. Tegelijkertijd zocht een bekende van mij Leslie Honig nog een assistent trainer bij het toenmalige PSCK. Dat beviel zo goed, dat ik uiteindelijk 8 seizoen assistent trainer van Leslie ben geweest bij meerdere clubs voordat ik mijn eigen weg als (hoofd)trainer insloeg.

Echter de huidige generatie spelers heeft het voetbal niet meer op de 1e plek staan, zoals ik dat zelf (als speler) wel had. Ik merkte dat ik daar steeds meer moeite mee heb en daarnaast heb ik inmiddels ook wel alle velden en clubs in Noord-Holland bezocht.  Het is na 16 seizoen mooi geweest!” 

(bron vv Knollendam / Andy Huitema)


Laatste Knollendam publicaties