ClubsHPZCFC

Verbouwingen en verduurzamingen bij ZCFC

Aan het einde van het seizoen 2021-22 werd bij ZCFC bekend gemaakt dat zij met de Gemeente een huurovereenkomst van 19 jaar hadden afgesloten. Met deze zekerheid voor de toekomst kon er tijdens de Ledenvergadering eerder dit seizoen diverse plannen om het complex te verduurzamen gepresenteerd worden. De club gaf onlangs een update van alle werkzaamheden die verwerkt zijn in 10-stappenplan, waarbij het uiteindelijke doel is om de energiekosten in de toekomst te verlagen. 

De speciale bouwcommissie, bestaande uit Rob Vos, Dirk Slootweg, Richard Slootweg en Jan Hartog, heeft samen met de mopperploeg al heel veel werk verricht. Naast het denkwerk, planning en opvragen offertes zijn bijvoorbeeld de toiletten in de kleedkamer units al vervangen. Ook wordt er in maart LED verlichting aangebracht rondom het C-veld en komen er zonnepanelen. In de zomer zullen vervolgens  de muren geïsoleerd worden en zal er ook dubbele beglazing geplaatst worden. Als deze werkzaamheden volbracht zijn, zullen de volgende fases (‘zonneboiler’, verwarming kleedkamers & kantine, herstel voegwerk en de herindeling kantine) verder uitgewerkt worden. 

Bij de presentatie van de plannen werd aangegeven dat de club alle werkzaamheden deels zou financieren uit eigen middelen en deels uit leningen. Naast dat de hoogte van de verwachtte investeringen inmiddels naar beneden is bijgesteld, heeft ZCFC de afgelopen periode succesvol aanspraak kunnen maken op diverse subsidies. Mede daardoor kan de club in ieder geval de eerste fases realiseren vanuit eigen middelen, wat weer een enorme opsteker is voor de verdere (bouw)plannen.  

(bron ZCFC)

Laatste ZCFC publicaties