ClubsHPSC 2324Zaandijk

zvv Zaandijk winnaar 3e Periodebal Super Cup

Afgelopen weekend wist Zaandijk op eigen veld met 8-0 te winnen van Hauwert’65. Door deze grote uitslag namen ze weer de leiding in de 4e Periode van de Super Cup, terwijl voorafgaand aan de wedstrijd de ploeg nog “gehuldigd” werd voor de winst in de 3e Periode. De Zaandijkers hadden namelijk met +16 het beste doelsaldo gescoord en was daarmee voor de eerste keer winnaar van een periode in de Super Cup. De ploeg van trainer Christopher Manuputty kreeg daarvoor de Periodebal, (die beschikbaar is gesteld door 11Teamsports Zaandam) overhandigd.

Christopher Manuputty: “heel eerlijk gezegd leefde de Super Cup tot nu toe weinig in de groep. We waren nog niet eerder voor de winst in aanmerking gekomen en de focus ligt ook vooral op de resultaten in de competitie. Pas toen de laatste tussenstanden in de 3e Periode bekend werden, werd er door sommige spelers wel even naar de uitslagen van onze concurrenten gekeken. Neemt niet weg dat we blij zijn met de “prijs” en de winst van de Periodebal ook zien als een mooie bevestiging van dat we een goede fase hadden in de competitie.

Uiteraard moet je, net als met een periode in de reguliere competitie, enigszins geluk hebben met het programma, maar sowieso presteren we goed na de winterstop. We verloren niet alleen maar 1 wedstrijd, maar ook ons spel is gedurende de laatste periode sterk verbeterd. We hanteren een aanvallende speelwijze en de spelers raken daarin steeds beter ingespeeld. We hebben in tegenstelling tot de wedstrijden voor de winsterstop weinig kansen nodig om veel te scoren. Net als vorig seizoen, toen we plaatsing voor de promotiewedstrijden misliepen op een paar doelpunten, kan dat cruciaal zijn aangezien de verschillen in de 4e klasse zondag weer zeer klein zijn. Ik moet de spelersgroep, maar óók de staf en de vrijwilligers die alle randzaken rondom de wedstrijden en trainingen voor ons regelen, dan ook een groot compliment maken voor de groei die we de afgelopen periode met en/of door elkaar hebben doorgemaakt.

Na de 1-0 nederlaag onlangs in de topper tegen koploper St. George, hebben we daarentegen wel een pas op de plaats moeten maken in onze kampioensaspiraties. Het blijft onze doelstelling om zo lang mogelijk mee te strijden, maar het belangrijkste is sowieso dat we in de top 4 gaan eindigen. Die plekken geven namelijk recht op deelname aan de promotiewedstrijden naar de 3e klasse. Op papier krijgen we eerst nog een mindere tegenstander voordat de toppers tegen Rood Wit Zaanstad en De Rijp op het programma staan. Gelukkig spelen we die wedstrijden thuis, want daarin zal het verschil gemaakt moet worden en hopelijk maken we dan ook de eerste stappen richting eventuele promotie”

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Hauwert’65 werd bekend dat de nummers 1 en 2, St George en De Valken toch enigszins onverwacht punten hadden verspeeld, dus de strijd om het kampioenschap ligt voor Zaandijk (weer) helemaal open.

Klik hier voor de eindstand in de 3e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup