ClubsHerculesHP

Nieuw Jeugdbestuur en Technisch Hart Hercules Zaandam

Na de benoeming van een nieuw clubbestuur wat voor een nieuw elan binnen de club heeft gezorgd, heeft Hercules nu ook nieuwe ambities met de jeugdafdeling. Met trots kondigen ze aan dat ze nu ook een nieuw Technisch Hart en een vernieuwd Jeugdbestuur hebben, gericht op het versterken van de jeugdopleiding en het clubgevoel voor alle jeugdleden. De ambitie is duidelijk: de club wil meer aandacht besteden aan “het spel en de beleving met bal” en de “beleving zonder bal”.

Spel en beleving met bal
Binnen de jeugdopleiding ligt de focus op de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden op het veld als individu en als team. Met de bal aan de voet streeft Hercules elk voetbalseizoen naar een hoger niveau van training en ontwikkeling voor alle jeugdspelers en jeugdteams door een nieuw trainingsprogramma, als onderdeel van de voetbaltechnische tak.

Deze vernieuwde tak van onze jeugdopleiding wordt geleid door het Technische Hart, bestaande uit:
– Hoofd Jeugdopleiding (HJO): Daan Cornelisse                                                                     
– Technisch Coördinator Onderbouw (TCO): Gerson Wong
– Technisch Coördinator Bovenbouw (TCB): Remco Cordes

Het Technische Hart zal aan de hand van de Hercules voetbalvisie leiding geven aan de hoofdtrainers, assistent trainers, leiders en leeftijdsgroep coördinatoren, die nauw samenwerken om de jeugdteams intensief te begeleiden en verder door te ontwikkelen.

Beleving zonder bal
Maar Hercules Zaandam is meer dan alleen voetbal en wil ook het verenigingsleven creëren en uitbouwen voor al onze jeugdleden, met sociale activiteiten en evenementen die buiten het veld plaatsvinden. Daarom bestaat de jeugdafdeling ook uit een niet-voetbaltechnische tak, bestaande uit verschillende commissies zoals een toernooicommissie, een evenementencommissie, het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechterscommissie en een sponsorcommissie.

Onze nieuwe jeugdvoorzitter, Dave Oerip, zal deze commissies faciliteren en toezicht houden op de doelstellingen van de vereniging, waaronder:
* het ontwikkelen van een jeugdvisie
* het opleiden van gekwalificeerde jeugdtrainers
* de groei van het aantal leden
* het ervoor zorgen dat alle jeugdteams op het juiste competitieniveau actief zijn.

Deze ambities krijgen ondertussen al vorm middels een voetbalvisieplan die volop in ontwikkeling is, een verbeterd aanmeldproces voor nieuwe leden en het benoemen van leeftijdsgroep coördinatoren per leeftijdsgroep. De komende tijd zal er nog meer bekend worden gemaakt over de voortgang rondom deze onderwerpen.

Foto v.l.n.r.: Daan Cornelisse, Dave Oerip, Remco Cordes, Gerson Wong

Bron/foto Hercules Zaandam

Naar alle Hercules Zaandam publicaties