ClubsHPSC 2324Zaandijk

zvv Zaandijk VR wint 2e Periodebal Super Cup

Het werd een maand geleden in het slotweekend van de 2e Periode van de Voetbal Varia Super Cup bij de vrouwen toch nog onverwachts spannend. In tegenstelling tot de 1e periode, toen RCZ VR met een monsterzege Zaandijk VR op de slotdag nog inhaalde, hield de ploeg van Peter Tania dit keer wel stand. Ondanks een 2-3 nederlaag en de ruime zeges van Assendelft (+6) en Blauw Wit W (+6) had Zaandijk VR uiteindelijk het beste doelsaldo (+7).

De Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, werd vorige week symbolisch uitgereikt tijdens het trainingskamp in Barcelona. Aanvoerster Amber Tania: “we zijn weer erg blij met het winnen van de Super Cup Periodebal, het is toch een bevestiging dat we goed presteren in de competitie. Persoonlijk was het extra leuk, aangezien mijn vader Peter de Periodebal eerder ook al won met zijn andere ploeg Jisp, waar mijn broer Keven in speelt. We hopen, net als in het eerste seizoen van de Super Cup, ook nog een tweede Periodebal en uiteraard ook het algemeen klassement te winnen. RCZ VR lijkt daarin ons grootste concurrent, vooral omdat zij door de krachtsverschillen in de 5e klasse hoogstwaarschijnlijk nog enkele monsterzeges gaan neerzetten.”

Het trainingskamp ter voorbereiding op de 2e seizoenshelft vorige weekend was zeer geslaagd. “We waren met een grote groep van 35 speelsters en stafleden van zowel de zaterdag als zondag selectie. Op de eerste dag hebben we vlak na aankomst nog getraind, maar daarna hebben we vooral heel veel leuke dingen gedaan. We hadden een Padeltoernooi, we hebben het prachtige centrum van Barcelona bezocht, zijn samen uit eten geweest en we hebben zeker ook het Spaanse nachtleven ontdekt. Het was echt een topweekend en kijken nu al weer uit naar de herstart van de competitie.

We hebben een hele hechte groep die al lang bij elkaar is. Evengoed hebben we nog steeds het gevoel dat we individueel maar zeker ook als team elk jaar nog groeien. Het lijkt er wél op dat we steeds een jaar nodig hebben om aan een nieuw niveau te wennen om vervolgens om de bovenste plaatsen mee te kunnen spelen. Gelukkig zijn we deze zomer wel versterkt met enkele nieuwe speelsters. De eerste seizoenshelft hebben we door blessures of andere verplichtingen namelijk toch steeds in andere samenstelling moeten spelen. Hopelijk kunnen we de komende maanden meer met een vaste basis werken, wat ons spel ook weer ten goede zal komen.

We staan momenteel op een 3e plek in de 2e klasse met 2 punten achterstand op koploper DWOW, al hebben zij nog wel een wedstrijd tegoed. Het is dan ook jammer dat we vlak voor de winstersop verloren van Hillegom, al hebben zij een betere ploeg dan dat de ranglijst doet vermoeden. Gezien de kleine verschillen blijven we in ieder geval stiekem hopen op een eventueel kampioenschap, maar we richten ons vooral op een plek in de top-4. Dat zou genoeg moeten zijn om mee te kunnen doen aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse, dat zou in ieder geval een mooie beloning zijn voor de groei van ons team”

Klik hier voor de eindstand in de 2e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup

Foto: van Zaandijk VR in Barcelona