ClubsHPSC 2324Westzaan

2e Periodebal Super Cup voor Westzaan

Het is al ruim een maand geleden dat Westzaan de 2e periode won in de Voetbal Varia Super Cup. Na een zeer spannend slotweekend bleef de ploeg van Milano van den Burg , SVA nipt voor. Beide teams hadden een doelsado van +8, waardoor het gemiddeld aantal gescoorde doelpunten (2,80 om 2,67) uiteindelijk de doorslag gaf. Afgelopen maandag werd voorafgaand aan de training de bijbehorende Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, overhandigd

Milano van den Burg: “de strijd om de 2e Periode in de Super Cup leefde wel in de selectie, vooral ook omdat we in de 1e periode ook al nipt tekort kwamen. Na het resultaat van SVA, ging de winst dan ook wel even rond in de groepsapp. Alles wat we dit seizoen aan “prijzen” kunnen pakken, daar gaan we voor, ook al is het “maar” een ludiek klassement als de Super Cup.”

Westzaan is momenteel de koploper in de zaterdag 5e klasse en bleef de eerste 8 wedstrijden foutloos. De 4-1 nederlaag bij Wieringermeer was een harde dreun, maar vooral ook een wake-up call voor de ploeg. “De andere ploegen zien ons steeds meer als de gedoodverfde kampioen en beginnen zich dan ook aan te passen. Het belangrijkste is dan dat we ons eigen spel blijven spelen, maar ook de benodigde inzet moeten blijven leveren. Wat dat betreft herstelden we ons goed met 2 overtuigende overwinningen vlak voor de winterstop.”

Westzaan is door de goede start, als winnaar van de 1e periodetitel, al verzekerd van een plek in de nacompetitie. “Aan de ene kant voetbalt dat misschien iets vrijer omdat we de eerste doelstelling al hebben behaald. Maar gezien de stand, maar vooral ook vanwege het vertoonde spel gaan we alles geven voor directe promotie naar de 4e klasse. Het zal zeker een hele uitdaging zijn, maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop.”

In tegenstelling tot de meeste ploegen start de competitie voor Westzaan pas op 3 februari. Ter voorbereiding is de ploeg al enkele weken in training en gaat het komend weekend naar Malaga. “We gaan met een grote groep van bijna 45 man, met ook spelers van het 2e elftal en de O23. We willen deze jongens ook bij het eerste elftal betrekken, wat ook past in het beleid van Westzaan dat saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan. Ook voor toekomst van de club is het belangrijk, dat deze jongens zich betrokken voelen, zodat ze eventueel later de definitieve stap naar het eerste elftal kunnen maken. Op dit moment hebben we in de selectie een goede opbouw qua leeftijd/ervaring en deze groep kan dan ook nog zeker groeien de komende jaren. Ik ben er van overtuigd dat we de potentie hebben om mee te kunnen draaien in de top van de 4e klasse. Maar sowieso zijn we momenteel met de club bezig iets moois neer te zetten, de resultaten en de manier waarop we spelen spreken voor zich. Langzamerhand wordt er dan ook weer steeds meer naar Westzaan gekeken en groeit de aantrekkingskracht van deze mooie dorpsclub”

Klik hier voor de eindstand in de 2e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup