ClubsHPZCFC

ZCFC G-team snakt naar weer met elkaar te kunnen trainen

De spelers van het G-team van ZCFC kunnen niet wachten dat de corona maatregelen verder versoepeld worden, zodat er in ieder geval weer getraind kan worden. Het team speelde aan het begin van het seizoen nog enkele wedstrijden in de competitie en de beker, maar heeft eigenlijk sinds het stilleggen van de competities niet meer gevoetbald, maar ook niet meer getraind. 

Coordinator Ruurd Holwerda: “we zouden in principe nu ook met een deel van de groep tot 27 jaar kunnen gaan trainen, maar we hebben er bewust voor gekozen dat niet te doen. Iedereen wil namelijk zó graag, dat we het niet eerlijk vinden voor de spelers die 27 jaar of ouder zijn. Zij mogen dan wel in groepjes op 1,5 meter trainen, maar dat is met deze groep simpelweg niet te organiseren . Daarnaast hebben we ook enkele spelers die begeleid wonen en die vanwege de risico’s op dit moment niet mogen sporten. Vandaar dat we samen met de trainer Willem Moreels hebben besloten geen onderscheid te maken: we gaan pas trainen als iedereen ook echt weer kan en mag.

Gelukkig kan iedereen daar wel begrip voor op brengen en hopen we maar dat het dit seizoen alsnog gaat lukken. Iedereen mist namelijk niet alleen het voetballen maar ook het samen zijn enorm. We hebben met de spelers een app groep waarin we dan ook bewust regelmatig contact met de spelers zoeken. Niet alleen om te kijken hoe het gaat, maar ook om bijvoorbeeld over voetbal(wedstrijden) te “praten”. Het is in deze periode heel belangrijk dat iedereen het gevoel blijft houden dat ze onderdeel van het team en van de club zijn. Met de kerst bijvoorbeeld hadden we ook op initiatief van de begeleidster Sjoeke Polcklandt en in samenwerking met ZCFC voor iedereen een presentje geregeld en bij iedereen laten bezorgen.

Maar hoe zeer dat ook gewaardeerd werd en hoe gezellig het soms in de app-groep is, de spelers willen maar één ding en dat is zo snel mogelijk weer met elkaar het veld op voor een partijtje voetbal.  

Teamfoto is van het seizoen 2019-2020 (er was dit seizoen nog geen nieuwe teamfoto gemaakt)

Staand (vlnr): Martijn Zoomer,  Lars Rijken, (gestopt) Damian de Boer, Ronald Zoutman, Dirk Rijken (elftal leider, gestopt), Ricardo Janssen,  Jorit Zwagerman, Willem Moreels (trainer). Zittend (vlnr): Gert Jan Bornebroek (gestopt), Rick Bergsma, Marco van Bijleveld Op de foto ontbreken: Jefferson van der Zouw, Arjan Bleeker, Alex Oppers-Penn

(foto ontvangen van Ruurd Holwerda)


Laatste ZCFC publicaties