ClubsHPZCFC

ZCFC en Patrick Huisman per direct uit elkaar

In november 2023 werd bekend dat hoofdtrainer Patrick Huisman een nieuwe uitdaging wilde aangaan en dat aan het einde van dit seizoen de wegen zouden scheiden. Dat de lange rit naar het einde van het seizoen een periode met hobbels en uitdagingen zou worden, was ook duidelijk, maar de ambitie om met het eerste elftal bij de top 5 te eindigen, leek toen reëel en zeker haalbaar. Iets dat zowel door Patrick als de club werd onderschreven.

Gaandeweg is echter gebleken dat de chemie en daarmee de motivatie steeds verder terugliep, en die ambitie moest worden bijgesteld. Inmiddels komt de degradatie-grens in zicht. (klik hier voor stand) Verder doorgaan op de ingezette route is voor beide partijen niet goed.

In goed overleg is daarom deze week besloten dat de samenwerking per direct zal worden stopgezet en Ron Karreman voorlopig de taken van Patrick zal overnemen.

Bij het afscheid van de selectie heeft Patrick de groep bedankt, en daarnaast benadrukt dat chemie een wisselwerking is. Het vraagt niet alleen iets van de trainer, maar zeker ook van de groep. Met de juiste mindset is een top-5 notering zeker haalbaar. Iets dat wij alleen maar kunnen onderstrepen.

ZCFC is Patrick Huisman dankbaar voor zijn inzet van de afgelopen periode en wenst hem uiteraard veel succes bij zijn toekomstige nieuwe club Hercules Zaandam

bron ZCFC / Foto Theo van Vlaanderen

Laatste ZCFC publicaties