ClubsHPZVC

Zaanlandia JO13-selectie krijgt voetbalclinic

Het was zaterdag druk op het complex van Zaanlandia, waarbij alle groepen in alle leeftijd categorieën wel aan bod kwamen. De meeste groepen kregen een extra training en de JO19 speelde een oefenwedstrijd tegen de JO18. Voor de JO13-selectie had trainer Michel Bohm echter een Voetbal Clinic georganiseerd.

Door alle maatregelen en het gemis van competitievoetbal wordt er meer dan ooit van de trainers verlangd dat ze wekelijks flexibel en vindingrijk kunnen zijn. Michel Bohm: “eerst was het vooral nog een kwestie om de spelers bezig te houden en dat deden we dan ook door op zaterdag extra te trainen of onderlinge wedstrijden te spelen tegen bijvoorbeeld de JO15. Ook hebben we een mix toernooi, verdeeld over meerdere trainingsavonden, gespeeld. Ondanks dat bij de JO13-selectie de opkomst steeds goed is, merkten we de laatste weken aan de jongens dat ze toch weer toe waren aan nieuwe of extra prikkels. In principe hebben we alle trainings- of wedstrijdvarianten wel gehad binnen de club, dus voor de komende periode willen we het vooral gaan zoeken in alternatieve trainingen of alternatieve locaties. Zo willen willen we binnenkort naar het strand van Wijk aan Zee of naar de Klimduin in Schoorl gaan en ook zijn we nog in gesprek om voor de jongens een Rugby training te regelen. 

Voor vandaag was er dus een Voetbal Clinic onder leiding van Alex Treuren van AT Personal Soccer Training geregeld. Michel Bohm: “via de vorige trainer van de JO13 Sander van der Velpen, die vandaag ook geholpen heeft, hadden we aan het begin van het seizoen al diverse gesprekken gevoerd met Alex. Al ging het er toen nog over dat hij de JO13-selectie structureel looptraining zou gaan geven, maar helaas was dat mede door de corona periode uiteindelijk niet van de grond gekomen. Alex geeft met zijn voetbalschool vooral veel privé trainingen voor alle leeftijdsgroepen, maar we wisten dat hij dus ook clinics bij clubs geeft. We hadden de keuze tussen een specifieke looptraining of een specifieke techniek training, maar speciaal voor vandaag hadden we een mix samengesteld waar meerdere onderdelen aan bod kwamen. Zo kregen de spelers niet alleen een circuit voorgeschoteld met loop en techniek oefeningen, ook waren er speciale oefeningen voor de traptechniek en werden er partijtjes gespeeld op een klein veld met kleine doeltjes.”  

De reacties na de training waren heel positief, voor Michel Bohm in ieder geval dé bevestiging dat de spelers inderdaad aan een verandering toe waren. Michel Bohm tot slot: “komende weken hebben we ingevuld, maar nog mooier zou het zijn als er vanuit de overheid groen licht komt voor de Regio Cup, want daar zijn de spelers vooral aan toe, voetballen tegen andere clubs…”

Laatste ZVC’22 publicaties