ClubsHPZVC

Zaanlandia JO12-selectie traint op het strand

Deze corona periode vraagt veel van de jeugdtrainers, want hoe hou je de kinderen zonder competitie voetbal elke week bezig en enthousiast. Hoofdtrainer Wilco Schipper van de Zaanlandia JO12-selectie vindt dit ook wel weer een mooie uitdaging en hij probeert dan ook voor zijn groep elke week wat anders te organiseren. Nadat er al meerdere onderlinge toernooien of wedstrijden op een heel veld waren gespeeld tegen de JO13, had Wilco Schipper voor vandaag een training op het strand van Wijk aan Zee gepland.

De hele week werd angstvallig nog de buienradar in de gaten gehouden, maar uiteindelijk was de verwachting dat in de ochtend er niet zo veel wind zou zijn en dat de groep de eerste sneeuwbui van de winter voor zouden blijven. De sneeuw had de kust inderdaad nog niet bereikt, maar de ijzig koude wind zorgde er wel voor dat de ouders (met succes) op zoek gingen naar de beschutting van een strandtent. De spelers daarentegen hadden echter totaal geen last van de kou. Onder leiding van Wilco Schipper en assistent trainer Umit Aydin na een flinke warming-up met diverse tik- en sprint spelletjes werd er op twee veldjes met heel veel plezier en af en toe wat fanatisme gevoetbald. De alternatieve training werd uiteindelijk afgesloten met nog een lange sprint over het strand, die met de wind tegen nog aardig tegenviel voor de kinderen.    

Moe, voldaan en met rode wangen werden de auto’s weer opgezocht voor een terugkeer naar het Zaanlandia-complex. Daar had Wilco samen met de jeugdvoorzitter Marcel van den Berg ook nog geregeld dat er voor iedereen warme chocomel met slagroom en een lekkere koek klaar stond. Vooral de warme chocomel was bij iedereen inmiddels zeer welkom. De ouders, spelers en daardoor ook Wilco Schipper keken met veel plezier terug op een geslaagde alternatief van de wekelijkse onderlinge wedstrijden.

Laatste ZVC’22 publicaties