ClubsHPJisp

Winterstop: super geslaagd trainingskamp vv Jisp in Barcelona

Jisp vertrok afgelopen vrijdagochtend in het holst van de nacht met 25 spelers en begeleiding vanaf Schiphol naar Barcelona. Na aankomst stond al vrij snel een oefenwedstrijd op het programma tegen 3e-klasser Saestum 1.

Jisp kwam als eerste op voorsprong via Yannick Klopper na een prachtige aanval en fraaie lob over de keeper. Saestum met veel jonge talenten in de groep bleef aanvallen en scoorde halverwege de eerste helft ook met een prachtige goal de gelijkmaker. Toch was het Jisp die tegen de verhouding in maar wel weer met een fraaie aanval de 2-1 maakte via Kevin Tania. Dat was tevens de ruststand. Na rust hervatte Jisp de strijd met een haast niet te passeren Boris de Jong onder de lat. Mede daardoor liep Jisp verrassend uit tot maar liefst 5-1. Het werd een gave hattrick van Kevin Tania en een miraculeus doelpunt via de altijd attente Sven Meijn.

Door de vele wisselingen en de nachtelijke reis, was het toch Saestum die 8 minuten voor tijd 4 snelle goals maakte en de stand weer gelijk trok. Alhoewel daarna Klopper alsnog de winnende had kunnen maken oog in oog met de keeper van de tegenstander, schoot in blessuretijd Saesrum de 5-6 binnen. Dit was een wedstrijd om niet snel te vergeten en een fantastisch startschot voor een geweldig weekend.

Met onder andere een paddel toernooi, een bierproeverij en een mooie fietstocht door de stad werd deze trainingsstage een groot succes voor de kleine dorpsclub. De organisatie mede aangestuurd door trainer Peter Tania was dan ook om door een Olympisch ringetje te halen.

Aanstaande zaterdag opent vv Jisp (4e) op eigen veld om 14.30 de 2e seizoenshelft met een topper tegen nummer 3 Wieringermeer. Na afloop van deze belangrijke wedstrijd vindt er in de kantine nog de Nieuwsreceptie plaats met onder andere muziek van van Benjamin van der Logt. De club hoopt dan ook tijdens de wedstrijd en/of bij de receptie veel (oud) spelers en trainers, sponsors en vrijwilligers te mogen begroeten.