ClubsFWHP

Winterstop: oefenwedstrijden Fortuna W voor belangrijke herstart

De selectie van Fortuna Wormerveer kende afgelopen zomer heel veel mutaties, waardoor de ploeg uit veel jonge (zeer) talentvolle spelers bestaat die zijn doorgestroomd vanuit de eigen jeugdafdeling. De onervarenheid van de ploeg is ook terug te zien in de uitslagen met soms “onnodig” puntenverlies in wedstrijden waarin Fortuna voetballend gezien misschien wel de betere ploeg was. Het team van Alex Geernaert, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Wormerveerders, staat met 12 punten uit 11 wedstrijden op een negende plaats in de 1e klasse zaterdag/zondag. (klik hier voor de stand)

Door de verzwaarde P/D regeling die dit seizoen nog geldt, zou die plaats aan het einde van het seizoen nacompetitie voor degradatie betekenen. De concurrenten die net boven Fortuna staan, hebben weliswaar maar 2 of 3 punten meer, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag 20 januari hervat Fortuna de competitie met een zeer belangrijke wedstrijd bij nummer 12 SCPB’22.

De voorbereiding op de 2e seizoenshelft begint op 4 januari met de eerste training en op 14 januari (HSV) en op 16 januari (Odin’59) staan er oefenwedstrijden gepland. In februari gaat de ploeg nog op een trainingskamp. Van 9 tot en met 13 februari verblijft de selectie namelijk in het Spaanse Torremolinos

Een deel van de selectie komt vrijdag 29 december nog uit op de finale avond van het Zaans Kerst Zaalvoetbaltoernooi. (klik hier voor programma).

Foto Fortuna Wormerveer

Alle Fortuna Wormerveer publicaties