ClubsHPKFC

Winterstop: KFC-selectie weer naar Spanje

Een deel van de KFC-selectie kent een korte winsterstop, aangezien zij nog actief zijn op het Zaans Kerst Zaalvoetbaltoernooi. Nadat de ploeg overtuigend door de voorronde kwam, spelen zij vrijdag 29 december de finale (klik hier voor programma).

Op het veld gaat het dit seizoen echter een stuk moeizamer voor de ploeg van René Reijinga. KFC presteert zeer wisselvallig en met maar 12 punten uit 11 wedstrijden staan de Koogers momenteel op een 9e plaats in de 2e klasse zondag. De stand lijkt enigszins in 2 blokken te zijn verdeeld met een top 6 en de overige 8 teams. De verschillen bij de onderste 8 teams zijn zeer klein, de nummer 7 (en ook KFC) heeft namelijk maar 3 punten meer dan de hekkensluiter, terwijl die nog een inhaalwedstrijd te goed heeft. Met de verzwaarde promotie/degradatie regeling in het achterhoofd staat er voor KFC bij de herstart van de competitie dan ook meteen een cruciale wedstrijd op het programma, als het op bezoek gaat bij concurrent Medemblik (11e) (klik hier voor de stand)

Ter voorbereiding op de belangrijke 2e seizoenshelft hervat KFC op donderdag 4 januari de training en speelt het op dinsdag 9 januari een oefenwedstrijd bij Reiger Boys (zat). Op vrijdag 12 januari vertrekt de voltallige selectie van KFC weer naar Spanje voor een trainingskamp. De groep verblijft tot maandag 15 januari in het zonnige Malaga

Foto Michael Bruins

Laatste KFC publicaties