ClubsHerculesHP

Hercules Zaandam stelt Patrick Huisman aan

Hercules Zaandam heeft de nieuwe trainer voor volgend seizoen vastgelegd. Patrick Huisman wordt vanaf seizoen 2024/2025 de nieuwe hoofdtrainer van de zondag selectie.

Enkele weken geleden maakten Hercules-Zaandam en Eric Heerings bekend dat de wegen zich aan het einde van dit seizoen scheiden. Patrick Huisman wordt zijn opvolger en daarmee heeft de club uit het Kalf een oudgediende in huis gehaald. “Wij waren op zoek naar een trainer uit de Zaanstreek, bekend met de club, iemand voor de lange termijn en niet bang is om de jeugd te laten instromen. Die hebben wij gevonden in de persoon van Patrick Huisman”, aldus Bert van Tongeren van de Technische Commissie van Hercules-Zaandam.

Patrick Huisman speelde in seizoen 2014 zelfs nog een belangrijke rol door in de na-competitie het winnende doelpunt te maken. Hierdoor promoveerde Hercules naar de 3e klasse en daar speelt het momenteel nog steeds. “Wellicht kan hij zijn huzarenstukje als speler destijds herhalen maar dan nu als trainer, want de club is natuurlijk nog steeds ambitieus genoeg om hogerop te komen”, zegt Remco Cordes mede-lid van de Technische Commissie gekscherend. “Met dien verstande dat de ambities voor de komende jaren niet alleen op promotie gericht zullen zijn maar meer op doorstroming van de jeugd en het verenigen. Momenteel maken wij een enorm groei door binnen de jeugdafdelingen van de club en daar moeten wij op termijn de vruchten van gaan plukken. Patrick past wat dat betreft perfect binnen de lange termijnvisie van de verenging”.

Patrick is momenteel nog trainer van ZCFC waar hij aan het einde van het seizoen vertrekt. Daarvoor was hij o.a. trainer bij FC Zaandam, WestFriezen en Sporting Krommenie. Hij kwam als profvoetballer uit voor AZ en FC Volendam.

Bron Hercules Zaandam, Foto Theo van Vlaanderen

Alle Hercules Zaandam publicaties