ClubsHPWestzaan

vvv Westzaan stopt met zondag-selectie

vvv Westzaan heeft de afgelopen 102 jaar veel meegemaakt op de zondag, maar vanaf komend seizoen maakt de club definitief de overstap naar de zaterdag. Westzaan gaat er vanuit dat de sportieve prestaties van de selectie met 3x een periodetitel in de laatste 3 seizoenen een mooie basis bieden voor sportief succes op de zaterdag.

De belangrijkste reden voor de overstap naar de zaterdag is dat Westzaan als vereniging toekomstbestendig willen blijven. Westzaan is gericht op zowel prestatie als op breedte/recreatief voetbal. Het bestuur heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan onder de leden en kwam tot de conclusie dat een groot deel van de zondag selectie graag de overstap naar de zaterdagafdeling maakt en tegelijkertijd willen veel jeugdspelers op de zaterdag blijven voetballen. De club heeft geconstateerd dat de populariteit voor het zondagvoetbal al jaren dalende is. Zaterdagvoetbal lijkt mogelijk een antwoord te zijn op het verlies van jeugdspelers bij de overgang van jeugd naar senioren.

Zaterdag 1 zal komend seizoen voor een groot gedeelte gaan bestaan uit de spelers van de huidige zondagselectie. Tegelijkertijd start Westzaan met een O23 team, hierdoor zal de overstap van de jeugd naar de senioren soepeler gaan verlopen. Het bestuur hoopt dat met de overstap naar de zaterdag de club ook aantrekkelijk zal zijn/blijven voor nieuwe spelers. De nieuwe zaterdag selectie zal ondersteund worden door een volwaardige staf (gediplomeerde trainer, leider, assistent-scheidsrechter en verzorger).

bron/foto Westzaan


Laatste Westzaan publicaties