HPZC 23

Voorbereidingen Zaanstad Cup 2023 in volle gang

Het seizoen is nog niet eens op de helft en het duurt dan ook nog even, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de FEBO Zaanstad Cup 2023 al weer in volle gang. 

De komende editie zal van dinsdag 20 juni tot en met zaterdag 24 juni plaats vinden op het complex van de titelverdediger bij de heren Sporting Krommenie. De titelverdediger bij het Toernooi voor de vrouwen is zvv Zaandijk VR

Niet alleen hebben na de afgelopen editie bij vv Assendelft er diverse evaluaties plaats gevonden met de betrokken partijen, ook zijn er al meerdere bijeenkomsten geweest bij de nieuwe gastheer Sporting Krommenie. Vorige week ontvingen alle clubs in de Zaanstreek van organisator SportsGen ook een uitnodiging voor het Toernooi. De eerste toezeggingen van de selectietrainers volgden al direct en de helft van het deelnemersveld is al bekend.

De toernooi opzet met 4 avonden poulewedstrijden gevolgd door een grote finaledag waarop alle teams in actie komen zal hetzelfde blijven. Ook zullen de deelnemende ploegen weer bekeken worden door een groep scouts, die de beste spelers en speelsters zullen selecteren voor de Zaanse Selecties. De scouting zal komende editie verder uitgebreid worden met enkele (Zaanse) voetbalcoryfeeën, maar ook een andere invulling krijgen, zodat iedereen tijdens de wedstrijden goed beoordeeld kan worden voor de vorming van beide selecties.  

Gelijktijdig met de Zaanstad Cup zal er dit seizoen ook een editie komen voor de clubs in omgeving Kennemerland. Deze editie zal met in totaal 14 teams gespeeld worden in het BUKO stadion van Telstar. Na dit Toernooi zullen er ook Kennemer-selecties gevormd worden met de beste spelers en speelsters.

Het is (uiteindelijk) de bedoeling dat deze selecties en de Zaanse selecties ook een onderlinge wedstrijd gaan spelen, eventueel in een drieluik met de vertrouwde tegenstanders Telstar en/of AZ.  

Niet alleen de senioren zullen overigens in juni in actie komen, na het succes van dit jaar zal ook de Zaanstad Pup Cup op de doordeweekse dagen weer gespeeld worden. De Zaanstad Pup Cup was eerst voor teams tot en met de O10. Het aantal leeftijdscategorieën zal uitgebreid worden tot en met de O13.  

Als de komende editie minstens zo succesvol zal zijn als de eerste 2 edities, dan belooft het in ieder geval weer een mooi Zaans voetbalafsluiting van dit seizoen te worden. 


Laatste Zaanstad Cup 2023 publicaties