Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: O17 verliest van Feyenoord

Gedurende het pinksterweekend kwamen slechts twee teams van de AZ Jeugdopleiding in competitieverband in actie. AZ Onder 17 kende een lastige zaterdagmiddag met een nipte nederlaag, terwijl AZ Onder 16 zijn tegenstander met ruime cijfers versloeg.

AZ Onder 17 – Feyenoord | 2-3 (1-0)
De Alkmaarse Onder 17-selectie verloor zaterdag nipt van Feyenoord. Op het AFAS Trainingscomplex speelde het team van trainer Tim Roest een goede eerste helft en ging het met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft slaagden de Rotterdammers erin de wedstrijd om te draaien, waardoor het uiteindelijk 2-3 werd.

De thuisploeg speelde een goede eerste helft en was hierin de bovenliggende partij. Vlak voor rust beloonden de Alkmaarders hun goede spel dan ook met een doelpunt. Na een kort genomen hoekschop gaf Mees Adrichem een gevaarlijke voorzet richting het strafschopgebied. Spits Thom Steenbergen kopte de bal vervolgens van dichtbij binnen: 1-0.

In de tweede helft kwamen de bezoekers na een klein uur spelen op gelijke hoogte door een goal van Tobias van den Elshout. Nog geen drie minuten later was de ploeg uit Rotterdam opnieuw trefzeker via Ayoub Ouarghi. Het antwoord van AZ volgde echter snel. Na een goede combinatie gaf buitenspeler Melle Roede een slimme steekpass op Hessel de Wit. Laatstgenoemde aarzelde geen moment en schoot hard raak in de verre hoek: 2-2. De gelijke stand bleef vervolgens tot aan de negentigste minuut op het scorebord, maar in blessuretijd maakte Wisdom Cheo Treffers namens Feyenoord het winnende doelpunt en zo eindigde het duel in 2-3

FC Twente/Heracles Academie – AZ Onder 16 | 2-6 (1-2)
AZ Onder 16 boekte zaterdagmiddag een indrukwekkende uitzege op de FC Twente/Heracles Academie. In Hengelo was de ploeg van trainer Nick van der Velden met 2-6 te sterk voor de Overijsselaren.

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd en al na zeven minuten spelen werd de score geopend via buitenspeler Rayan Zekri na een goede pass van Chavarello Hellings: 0-1. Een kleine tien minuten later was daar echter de gelijkmaker van Nigel Groenewald: 1-1. Na een half uur spelen nam AZ opnieuw de leiding en was het weer Zekri die het doelpunt maakte: 1-2. In het restant van de eerste helft waren de kansen voor de bezoekers, maar slaagden zij er niet in de voorsprong uit te breiden. Vlak na rust kwam de FC Twente/Heracles Academie voor de tweede keer dit duel op gelijke hoogte en werd het 2-2.

Ondanks de tegentreffer bleef AZ zijn eigen spel spelen en al gauw leidde dit tot een volgende Alkmaarse treffer. Adam Ouaziz was belangrijk en zette zijn ploeg op aangeven van vleugelverdediger Jayden Hart Perez voor de derde keer deze middag op voorsprong. De bezoekers domineerden het tweede bedrijf en kort na de 2-3, schoot Ouaziz ook de 2-4 binnen. Het zou niet bij 2-4 blijven, want na zeventig minuten spelen maakte Zekri op aangeven van Fadil  Alimi zijn hattrick compleet en werd het 2-5. Het slotkakkoord was voor Massimiliano Frassino. De invaller luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt en bepaalde de eindstand op 2-6.