ClubsHPSC 2223SVA

SVA zorgt voor primeur met dubbelslag 3e periode Super Cup

Het was eigenlijk al na de speelronde in het weekend van 11 en 12 februari wel bekend, maar officieel moest er nog gewacht worden op enkele inhaalwedstrijden die er de laatste weken op het programma stonden. Zoals verwacht brachten die wedstrijden geen verandering meer in de top van de klassementen en daarmee zorgde SVA voor een primeur in de Voetbal Varia Super Cup. Zowel bij de heren als de vrouwen scoorde SVA het beste doelsaldo in de 3e Periode.

Waar normaal de Periodeballen afzonderlijk aan de winnaars worden uitgereikt, wilden trainers Jeroen Beukman en Erik Brokkaar perse gezamenlijk op de foto. Wij vinden dat vooral ook een stukje erkenning voor de goede band die beide selecties hebben en hoe ze met elkaar omgaan. We trainen sowieso op hetzelfde tijdstip en op donderdag is altijd zeer gezellig in de kantine, waarbij er door beide groepen ook af en toe thema-avonden worden georganiseerd. Maar ook op zondag proberen de spelers en speelsters zo veel mogelijk wedstrijden bij elkaar te kijken wat de onderlinge band alleen nog maar verder versterkt en mede de reden is voor de goede sfeer binnen de selecties. 

De ploeg van Jeroen Beukman kent sowieso een goed seizoen en is koploper in de 3e klasse zondag met 7 punten voorsprong op de nummer 2 Swift. Ondanks de goede uitganspositie, wil de trainer zich vooral niet rijk rekenen en blijft hij het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We hebben uiteindelijk alleen maar invloed op onze eigen prestaties tijdens de trainingen en wedstrijden en kijken zo min mogelijk naar de concurrenten. De grootste uitdaging voor het restant van de competitie is vooral om iedereen continu 100% geconcentreerd te houden, ook tegen de op papier misschien minder sterke tegenstanders. Gelukkig hebben we genoeg ervaring binnen de ploeg, mede door de spelers die voorgaande jaren al prijzen hebben gewonnen bij hun eerdere clubs en weten wat er gevraagd wordt. Maar ook voor de langere termijn ziet het er goed uit, we beschikken over een gemiddeld genomen jonge selectie en daarbij hebben bijna alle spelers al aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij SVA spelen. 

Bij de vrouwen ging de strijd in de Super Cup tot nu toe vooral tussen de koplopers in het algemeen klassement Assendelft en WSV’30. Voor trainer Erik Brokkaar was de winst van SVA in de 3e Periode echter niet geheel verrassend. We zijn bij de herindeling van de competities door de KNVB toch engszins onverwachts in de lagere 5e klasse ingedeeld. Sowieso hadden we al een goed team en daar zijn in de 1e seizoenshelft ook nog meerdere goede speelsters bij gekomen. We hadden een hoger niveau dan ook zeker aan gekund, dus dat verklaart ook wel de grotere uitslagen die wij nu kunnen neerzetten. Wij hebben voor het restant van het seizoen dan ook maar één doelstelling en dat is kampioen worden van deze voorjaarscompetitie, waarbij het mooi zou zijn als we ook nog een 2e Periodebal in de Voetbal Varia Super Cup weten te winnen!