HPVV

Sportbedrijf Zaanstad biedt cursus trainer G-team aan

Sportbedrijf Zaanstad (SZ) heeft vanuit verschillende verenigingen in de regio berichten ontvangen dat er behoefte is aan trainers voor de G-voetbalteams. SZ biedt daarom verenigingen een cursus G-voetbaltrainer aan, georganiseerd door de KNVB. Deze cursus is zowel geschikt voor trainers die al training geven aan G-teams als trainers die nog geen ervaring hebben. In de Zaanstreek beschikken op dit moment WSV’30, ZVC’22 en ZCFC over een G-team. Zie hieronder een korte beschrijving van de cursus: 

G-voetbaltrainer – KNVB
Wil je bij de eigen club een bijdrage leveren aan de voetbalontwikkeling van jonge spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking? En lijkt het je boeiend om G-voetballers – zowel jeugd (vanaf 5 jaar) als senioren – te trainen en te coachen? Dan is de opleiding G-voetbaltrainer geknipt voor je. Tijdens de opleiding leer je hoe je spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking traint en coacht. Het gaat dan onder meer om de betekenis van voetbal voor spelers met een lichamelijke en verstandelijke beperking, het inspelen op hun behoeften, training en coaching en het zorgen voor veiligheid.

Voor deze cursus is er ruimte voor 14 deelnemers en gaat het om 4 (fysieke) bijeenkomsten. Inschrijven is alleen mogelijk via de vereniging waarbij je aangesloten bent. Zij kunnen dan vóór 6 oktober een mail sturen naar Simon den Heeten van SZ. Daarin kan de vereniging ook aangeven of zij de kantine en complex ter beschikking willen stellen voor de cursus.

Voor inschrijving of meer informatie kun je mailen naar s.denheeten@sportbedrijfzaanstad.nl