ClubsHPZaandijk

Hans Janssen nieuwe voorzitter Technisch Hart Zaandijk

Sinds enkele jaren beschikt Zaandijk over een Technisch Hart (TH), waarin alle afdelingen binnen de club vertegenwoordigd zijn. Door verschillende redenen zijn er de afgelopen seizoenen enkele mutaties geweest binnen dit TH en zat het zonder voorzitter. Sinds het einde van vorig seizoen vult clubman Hans Janssen deze functie in en wordt het TH verder gevormd door Christopher Manuputty (selectie), Peter Tania (dames/meiden), Damian Regter en Gert Jan Olie (beide jeugd) en Fred de Haan (algemene zaken)

Hans Janssen: ik heb vanaf het begin heel veel gesprekken gevoerd met meerdere vrijwilligers en kaderleden over hoe bepaalde (technische) zaken binnen de club georganiseerd zijn, maar vooral geluisterd naar hun ideeën over waar Zaandijk voor moet staan of wat er eventueel beter zou kunnen. Ik heb daarbij zoveel mogelijk informatie proberen op te nemen, maar was tegelijkertijd onder de indruk hoe de organisatie binnen de club er al voor staat. Vooral aan het einde en het begin van een seizoen komt er veel op de technische mensen af en veel zaken zoals trainingsschema’s, materialen, contracten waren al goed geregeld. Ook is het ons gelukt om voor elk team binnen de jeugdafdeling 1 of 2 trainers/begeleiders aan te stellen.

De opgedane informatie zal ik de komende periode in ieder geval gaan gebruiken om gezamenlijk van alle puzzelstukjes binnen de club één groot geheel vormen. Vanuit mijn eigen achtergrond ben ik gewend om organisaties zakelijk te bekijken en te benaderen, maar bij Zaandijk zal ik uiteraard in het achterhoofd houden dat we wel met vrijwilligers te maken hebben. Daarbij is het vooral belangrijk dat we open en direct met elkaar communiceren en dan het liefst ook zoveel mogelijk face to face. Als er wat is of als er iets beter kan, zoek elkaar op in de kantine of langs de velden en maak de dingen zsm bespreekbaar. Het vergroot niet alleen de onderlinge binding, maar het voorkomt ook eventuele onnodige misverstanden

Samen met het Algemeen Bestuur (AB) en het Jeugdbestuur zullen we de komende periode gaan gebruiken om te kijken waar alle verantwoordelijk nu liggen en waar ze uiteindelijk terecht moeten komen. Als voorzitter van het TH heb ik geen (vaste) zitting in het AB, maar is het de bedoeling dat de voorzitter Robert Bos bij ons regelmatig zal aanschuiven. Veel zaken in het AB hebben geen technisch karakter en daar hoeven wij dan ook niet bij betrokken te worden, maar het is wel van belang dat het AB volledig op de hoogte is van wat wij binnen het TH doen en welke kant wij op willen met Zaandijk.

Gert Jan Olie, die ook trainer is van de O23, vult aan: we hebben voor dit seizoen al bewust gekozen om met een O23 team (in de 4e Divisie) te starten, om de doorstroom van de jeugd naar de senioren verder te optimaliseren en de stap naar de selectie kleiner te maken. We willen het team uiteindelijk dan ook meer gaan betrekken bij de selectie en de jongens dezelfde (rand)voorwaarden gaan bieden. En dan niet alleen qua uitstraling maar ook bijvoorbeeld qua oefenstof en trainingsintensiteit. Sowieso willen we dat er binnen de club meer afstemming komt tussen de trainers en dat er door de gehele opleiding een rode lijn gaat lopen. De jeugdtrainers worden dan ook allemaal een KNVB trainerscursus aangeboden om ze nog meer handvatten te geven, waardoor die onderlinge afstemming nog makkelijker moet gaan worden.

We zijn de laatste jaren niet alleen met de organisatie, maar ook in het aantal leden enorm gegroeid. Ondanks dat we daar al zeer tevreden over zijn, is er nog genoeg werk aan de winkel om de volgende stappen te maken. Met alle vrijwilligers en/of trainers binnen de club zijn we er van overtuigd dat we die de komende periode ook kunnen gaan maken.

Laatste Zaandijk publicaties