ClubsHPZaandijk

Saense Football Clinics zvv Zaandijk

Gisteren werd bij zvv Zaandijk de eerste Saense Football Clinics van deze zomer vakantie georganiseerd. Drie woensdagen op een rij vermaken leden en niet -leden van 4 tot 17 jaar zich met allerlei voetbalactiviteiten en diverse voetbal spelletjes. 

Terwijl de Saense Football Clinics pas om 16 uur begint,  verzamelen de eerste vrijwilligers zich al voor 14 uur om de nodige voorbereidingen te kunnen doen. Enigszins onder aanvoering van Ray Kahle worden de diverse activiteiten uitgezet en gepland. “Afgelopen dagen hebben we veel tijd gestoken in het bedenken van oefeningen. We hadden het vorig jaar ook al georganiseerd, maar mede door de corona maatregelen destijds was de opzet anders. We hadden toen 2 groepen, onderbouw en bovenbouw, geen pauze met eten en voor elke groep duurde het ongeveer 1,5 uur. Nu hebben we alle leeftijden tegelijk en wilden we ook tijdens de pauze wat te eten aanbieden. Alleen maar een mooie uitdaging, maar het draaiboek van vorig jaar konden we daardoor amper gebruiken. Ook de aanmeldingen bleven, waarschijnlijk door de vakanties, in eerste instantie een beetje achter, dus afgelopen dagen waren vrij hectisch met het invullen en het promoten van de Clinics. Maar als je dan merkt, dat we er met een groepje clubmensen samen de schouders er nogmaals onder zetten, dan is dat uiteindelijk toch weer makkelijk op te brengen.”      

Langzaam aan komen er steeds meer vrijwilligers om mee te helpen met de voorbereidingen en als rond 16 uur alle deelnemers aanwezig zijn, staat alles klaar en kan er begonnen worden aan de eerste Saense Football Clinics.  Ook Technisch Coördinator bij de jeugd Gert Jan Olie komt deze middag nog langs om te kijken en ziet met trots dat de opkomst uiteindelijk goed is en dat er ook meerdere jeugdtrainers meehelpen. Erik Rijbroek, die komend seizoen ook zal gaan toetreden tot het jeugdbestuur zegt daarover: “Het is toch weer typerend voor de club Zaandijk, dat bijvoorbeeld Gert Jan, ondanks dat hij vakantie heeft toch even langskomt om te kijken. En dat van de andere vrijwilligers, meerderen vandaag speciaal vrij  hebben genomen of hun afspraken hebben verzet om toch een steentje bij te kunnen dragen. Uiteindelijk is er dan ook een groep van ruim 20 clubmensen die meehelpen om de dag tot een succes te maken.”   

Niet alleen op het veld veld wordt er hard gewerkt, ook in de keuken worden al de hele middag de nodige voorbereidingen getroffen om alle 70 kinderen van patat, snacks of spaghetti te voorzien. Tussendoor krijgen de kinderen tijdens de (voetbal)spelletjes ook nog eens meerdere keren limonade aangeboden. Het is nog even zoeken in de keuken wat de handigste werkwijze is, maar uiteindelijk zit iedereen in de pauze smakelijk te eten voordat er aan het tweede deel van de Clinics begonnen kan worden.    

Gedurende de clinics wordt er op het veld en in de keuken niet alleen hard gewerkt, genoten van het enthousiasme van de kinderen maar wordt de eerste dag ook al meteen druk geëvalueerd. De groep vrijwilligers is zeer betrokken en gedreven om de kinderen volgende week weer een zo’n leuk mogelijke middag te bezorgen. Komende dagen zal dan ook zeker gebruikt worden om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten en om weer nieuwe oefeningen / spelletjes te bedenken, zodat het voor iedereen weer een mooie ervaring is om mee te doen!