ClubsHPZaandijk

1e dag Saense Football Clinics zvv Zaandijk geslaagd

Na het grote succes van vorig jaar wordt ook deze zomer weer de Saense Football Clinics georganiseerd bij zvv Zaandijk. Drie woensdagen op een rij kunnen leden en niet-leden zich vermaken met voetbalactiviteiten en diverse spelletjes. Vandaag stond de eerste editie op het programma. Ongeveer 70 kinderen in de leeftijd van 4 tot 17 jaar, waarvan sommigen die zich zelfs pas op het laatste moment hadden opgeven, verzamelden zich rond 16 uur op het complex. 

De dag werd geopend met een gezamenlijke warming-up voordat de groep werd opgedeeld in meerdere groepjes. Op het A-veld stonden in totaal meer dan 10 voetbal onderdelen opgesteld, die door iedereen met veel plezier en enthousiasme werden volbracht. Rond 17.30 uur was er een kleine pauze ingelast en was er voor iedereen patat, snacks of spaghetti en daarnaast nog lekkere stukken watermeloen die met het warme weer lekker verfrissend waren.

Terwijl de kinderen aan het eten waren, werd het A-veld snel opgeruimd en werd er met grote voorpret van de vrijwilligers alvast diverse spelletjes uitgezet. De jonge poema’s speelden na het eten nog een waterspons spelletje en diverse tik spelletjes. Voor de ouderen was er onder andere een footgolf parcours uitgezet, maar het hoogtepunt was toch wel het voetbal/honkbal spel met zeepbanen en badjes als honken. Niet alleen de kinderen hadden heel veel plezier, maar ook voor de begeleiders en de aanwezige ouders was het geweldig om naar het kijken. Rond 19.15 uur kwam er einde aan de eerste avond en gezien de reacties was het een zeer geslaagde dag. De teller voor volgende week stond nu al op 60 aanmeldingen, maar het kan dan ook niet anders dat dat aantal na vandaag nog flink zal stijgen 

 

Het programma en de tijden van de Saense Football Clinics zal de komende 2 weken in principe hetzelfde zijn als vandaag, alleen zal er door de organisatie wel weer nieuwe voetbalspelletjes of variaties bedacht worden, zodat iedereen die er vandaag al bij was, ook de volgende keer weer verrast worden. 

Via de website van zvv Zaandijk kunnen leden (€2,50) en niet-leden (€5,00) zich opgeven