ClubsHPRCZ

RCZ (zon) wint eigen Toernooi

Donderdag en zaterdag werd het voorbereidingstoernooi bij RCZ gespeeld. Onder goede en vooral op zaterdag gezellige omstandigheden vormden RCZ (zon), RCZ (zat), Knollendam, Beverwijk en WSV’30 één grote poule en speelden de ploegen over de 2 dagen allemaal één keer tegen elkaar.

Uiteindelijk was het de kersverse 3e klasser RCZ (zon) dat het Toernooi met 10 punten uit 4 wedstrijden won. Alleen tegen Beverwijk werd er donderdag gelijkgespeeld en de andere wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Op de 2e plek eindigde WSV’30 (zat) voor Beverwijk, RCZ (zat) en Knollendam, dat dit seizoen weer met een eerste elftal uitkomt.

Trainer van de winnaars Harry Volkers was in ieder geval zeer tevreden over het verloop van het toernooi. Na de promotie naar de 3e klasse is de selectie met meerdere spelers goed versterkt. De concurrentie is dan ook groot binnen de selectie en iedereen wil zich op een positieve manier laten zien.

Ondanks dat we deze 2 dagen nog niet geheel compleet waren, heb ik weer een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. Vooral de wedstrijden tegen Beverwijk en WSV’30 (zat) waren een goede graadmeter voor ons. Tegen Beverwijk moesten we ons wapenen tegen het meer fysieke spel, terwijl WSV’30 (zat) weer vooral een voetballende ploeg is.

We kregen tegen WSV dan ook meer ruimte om het spel naar ons toe te trekken en daar ligt ook meer onze kracht. In de 3e klasse zullen we meer voetballende ploegen tegen gaan komen. Mede daarom hopen we dan ook mee te kunnen doen om een plaats  in het linker rijtje, al zijn we ook zo realistisch dat we gedurende het verloop van het seizoen pas onze doelstelling écht kunnen vast stellen. 

Donderdag 18 augustus:
RCZ (zon) – Knollendam 7-0
Beverwijk – RCZ (zat) 1-1

RCZ (zon) – Beverwijk 1-1
Knollendam- WSV’30 (zat) 0-4

Zaterdag 20 augustus:
RCZ (zon) – RCZ (zat) 3-1
Beverwijk – WSV’30 (zat) 1-2

RCZ (zon) – WSV’30 (zat) 3-0
Knollendam – RCZ (zat) 1-4

Knollendam – Beverwijk 0-2
RCZ (zat) – WSV’30 (zat) 0-2


Laatste RCZ publicaties