ClubsHPRCZ

RCZ trainers slagen voor KNVB Pupillen cursus

Woensdagavond was de laatste avond van de KNVB cursus voor Pupillentrainers bij RCZ. Onder leiding van een coach van de KNVB werd er op verschillende aspecten in het coachen van pupillen spelers handvatten aangereikt, waarbij de avonden uit een theorie en een praktijkgedeelte bestonden.

De groep RCZ trainers hadden met succes de 8 avonden doorlopen en ontvingen gisteravond na afloop dan ook de bijbehorende diploma. Technisch Coördinator Marco van Biljouw was dan ook tevreden over de opkomst en de inzet van de trainers de afgelopen weken. We willen bij RCZ met de trainers graag doorgroeien naar een (nog) hoger niveau en dan is zo’n cursus een mooie eerste aanzet daartoe. De trainers waren in ieder geval erg gemotiveerd en leergierig en ik zie dat verschillende aspecten die aan bod waren gekomen al doorgevoerd worden in de trainingsvormen of in de coaching.

In februari willen we voor de overige, vooral beginnende trainers de Atrapmodule van de KNVB gaan aanbieden. Deze module is helemaal toegespitst op de beginnende trainer en ondersteunt ze bijvoorbeeld ook eventueel met trainingsvormen voor elk niveau. Als coördinator kan ik ze dan rondom de trainingen en wedstrijden verder begeleiden in hun eerste stappen als trainer.

Voor volgend seizoen gaan we dan weer bekijken of we deze groep dan een Pupillencursus gaan aanbieden en of we voor de groep geslaagden eventueel een Juniorencursus organiseren. Op die manier willen we met onze trainers steeds weer een volgende stap zetten.     

foto RCZ


Laatste RCZ publicaties