ClubsFWHP

PSV wint Internationaal Toernooi Fortuna Wormerveer

Onder schitterende omstandigheden en heel veel publieke belangstelling wisten de jonge talenten van PSV het Internationale JO09 Toernooi van Fortuna Wormerveer te winnen. Nadat ze de kwart en halve finale doorkwamen via penalty’s, waren ze in de finale met 4-0 te sterk voor Ajax, dat tot dan toe misschien wel de meeste indruk had gemaakt.  

Het toernooi kende naast de finalisten nog meer grote namen als onder andere Liverpool, West Ham Utd, Feyenoord, Schalke’04 en Anderlecht als deelnemer. Daarnaast waren er ook teams van Fortuna W, Zaandijk, Hercules Zaandam, Saenden, WSV’30, KFC, SVA, en Sp.Krommenie vertegenwoordigd.

De Zaanse talenten wisten het de teams van de BVO’s soms meer dan lastig te maken, maar beleefden vooral ook een dag om nooit te vergeten met wedstrijden tegen zulke grote namen. Ook PSV-speler Guus Til die aanwezig was op het complex, werd veelvuldig gefotografeerd en maakte veel indruk. Zo het werd het toernooi een mooi mix van beleving voor zowel de prestigieuze teams als de Zaanse amateurteams.

Tijdens de prijsuitreiking werd voorzitter Joost Cornelissen geassisteerd door Telstar-speelsters Puck Doncker en Dominique Bruinenberg en kregen alle teams een beker en werden oook Wille Barme van Gentofte FA en Daan de Munck van AA Gent van het toernooi gehuldigd als beste speler en keeper van het toernooi. Daarnaast werd ook Dennis Woudt van de organisatiecommissie bedankt door de voorzitter voor zijn inzet voor het Toernooi.   

Dennis Woudt: “we kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde dag. Alles is, mede door deze inzet van alle vrijwilligers deze dagen, goed verlopen en ook het weer zat gelukkig weer mee. Het is in ieder geval mooi te zien hoeveel indruk het Toernooi maakt op de spelertjes. Ook de onderlinge wedstrijd van teams van Only Friends, die al vanaf het eerste jaar betrokken zijn, is prachtig om naar te kijken en mooie toevoeging van het Toernooi. Op een dag als vandaag zie je dan ook weer de puurheid van het voetbal en daar doen we het uiteindelijk voor. Hopelijk staat er binnen de club dan ook weer een groep mensen op, die het stokje van ons na 17 jaar wil overnemen. Want een Toernooi zoals deze mag niet verdwijnen en misschien heeft het succes van vandaag andere vrijwilligers definitief overtuigd om in te stappen” 

Laatste Fortuna Wormerveer publicaties