ClubsFWHP

Nieuwjaarswedstrijden bij Fortuna Wormerveer

Traditioneel worden er bij Fortuna Wormerveer voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie meerdere wedstrijden gespeeld. Onder grote belangstelling werd er op 3 velden sportief gevoetbald.  

Op veld C speelden de JO19- tegen een Zaterdag 2/3 combinatie waar op het hoofdveld een ouderwetse Zaanse derby op het menu stond. Want zo mag je QSC-WFC toch wel omschrijven.

Aan QSC-zijde waren te bewonderen Michel Boelens, Rob de Vrieze, Kobus Wouda, Michael Ris, Marco Ris, Alexander Ris, Marco Boelens, Erik Mulder, Patrick Nat, Arian Pot, Sander Kreeft, Menno Roodenburg, Mark Jan Dik, Ronald Bijland, Jeroen Kroes, Henk v/d Kwaak, Pieter Lewerissa, Andrew Rootzelaar, Maarten Visser, Peter de Boer en Michiel Janssen. 

Aan WFC-zijde betraden Arjan Starreveld, Paul Britton, Richard Out, Ralf Eggers, Alexander Ooms. Roy Glas, Rogier Pafort, Lex Kuijper, Martin de Groot, Richard Kornet, Stef van der Haas, Jack Tanahatoe, Arne Commandeur, Mauricee Freyee, Ruud NMannaart, Edwin Vork, Peter Verwayen, Bram Berkhout en Rick Battem het veld. Dit elite gezelschap werd door Tom Grootjen geïnstrueerd al was dat tot de rust nog niet helemaal terug te zien in het veldspel.

QSC opende voortreffelijk. De combinatie Alexander Ris-Jeroen Kroes bleek nog niets aan kracht te hebben ingeboet en dat verklaart voor een heel groot deel de 3-0 voorsprong van de roodwitten. Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid en kwam WFC uitstekend terug. Na een 3-5 voorsprong eindigde dit vermakelijke duel in een 4-5 winst voor de ‘boorden’ waarna beide teams de ‘napraet’ in het paviljoen met opgeheven hoofd konden ingaan. 

De half vier wedstrijden (drie in getal) boden ook een prima schouwspel. De Zondag 35+ tegen de Vrijdagavondploeg maakte duidelijk dat spelplezier heel belangrijk is. 

De strijd tussen Zaterdag 1 en oud-Fortuna was er eentje om lang over na te praten. In dat ‘oude’ school nog zoveel klasse dat het bij vlagen leek of de mannen nog wekelijks met elkaar spelen. Oogstrelende combinaties met af en toe een opmerkelijke onderbreking. Op het hoofdveld was er de wedstrijd tussen Zondag 1 en O23. Dat er uiteindelijk een 6-2 eindstand op het werkelijk prachtig nieuwe scorebord kwam te staan was van minder belang. Het spelplezier spatte ook van deze partij af. 

Bron Fortuna Wormerveer

Naar alle Fortuna Wormerveer publicaties