ClubsFWHP

Nieuw Fortuna Wormerveer VR1 krijgt steeds meer vorm

Nadat het in de Zaanstreek meerdere jaren één van de toonaangevende dames afdelingen had, beschikt Fortuna Wormerveer momenteel niet meer over een dames of meiden team. Met de terugkomst van Elena Tanahatoe en Neve Buijs hoopt de club daar verandering in te gaan brengen. Beide oud-speelsters vormen het nieuwe dames bestuur en zij zijn druk bezig met het vormen van een nieuw Dames team.

“We realiseren ons dat we een hele grote uitdaging zijn aangegaan, maar het is tot nu toe erg leuk om alles te organiseren. We hebben al diverse (open) trainingen gehad en inmiddels hebben we een groep van 19 dames die één of meerdere keren hebben meegetraind. In deze groep zitten niet alleen oud-speelsters van Fortuna die weer willen voetballen, maar ook speelsters die jarenlange ervaring hebben bij andere clubs of juist willen beginnen met voetballen.

Het is de bedoeling dat we nog 2 of 3 keer een (open) training met elkaar organiseren, voordat we een definitieve inventarisatie gaan maken welke dames uiteindelijk echt concreet lid willen worden. De geluiden zijn in ieder geval positief en als de aanmeldingen gaan zoals verwachten dan zullen we na de winterstop een team in de zondag competitie gaan inschrijven.

Momenteel worden we nog getraind door Bestuurslid Voetbalzaken Hakan Senyurek, maar zodra we ons hebben ingeschreven zullen we ook een trainer gaan aanstellen voor de dinsdag- en donderdagavond. We hebben daarvoor zelfs al enkele kandidaten op het oog.

Het doel is om in de toekomst weer over een volledige dames/meiden afdeling te beschikken, zoals dat ook bij een grote club als Fortuna hoort. We krijgen in onze plannen alle steun van Hakan en binnenkort zullen we dat ook (verder) gaan bespreken met de andere bestuursleden. Naast het vormen van een team, willen we graag diverse activiteiten gaan organiseren om zo snel mogelijk binding te krijgen binnen de club. Er moet uiteindelijk weer een echt clubgevoel gaan ontstaat, al heeft dat uiteraard tijd nodig. Voorlopig is de eerste prioriteit in ieder geval om na de winterstop met één team aan de competitie deel te nemen. Van daaruit hebben we dan een mooie basis om verder te groeien naar meer teams, waarbij ruimte is voor zowel prestatief als recreatief voetbal.”

Wil je ook mee doen aan de open trainingen en/of meer informatie over de trainingen dan wel het het eventueel aanmelden bij Fortuna Wormerveer dan kun je via damesbestuur.fortunawormerveer@gmail.com contact opnemen met Elena en Neve. De aankondigingen voor de nieuwe Open Trainingen komen op het instagram account van Fortuna Wormerveer Dames te staan.


Laatste Fortuna Wormerveer publicaties