AssendelftClubsHP

Marco van Biljouw, de verbinding tussen selectie en jeugd

Het was afgelopen zaterdag op verschillende manieren weer een bedrijvige ochtend op het complex van vv Assendelft. Terwijl buiten de 4 tot 8 jarigen een geslaagde Roversdag beleefden, er in de kantine de nodige (sloop)werkzaamheden plaats vonden, werd in de prachtige bestuurskamer van de club aan komend seizoen gewerkt. 

In bijzijn van vv Assendelft penningmeester Erik Jan Aafjes ondertekende Marco van Biljouw een nieuw contract voor het seizoen 2021-2022. Marco van Biljouw zal ook volgend seizoen de assistent trainer zijn, maar dan nu van van de nieuwe hoofdtrainer Lars Keppel. Op zondag is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van het tweede elftal en daarnaast zal hij ook weer als technisch coördinator bij de jeugdafdeling gaan fungeren. Met deze dubbelfunctie is hij de ideale verbinding tussen de jeugd en de selectie.

Senioren voetbal

Marco van Biljouw: “De gehele JO19 van vv Assendelft gaat komend seizoen over naar de senioren. We hebben dan ook samen met de huidige hoofdtrainer Alex Geernaert een presentatie gegeven aan deze jongens over wat selectie voetbal inhoudt, wat ze kunnen verwachten maar ook wat vv Assendelft van hun verwacht. Na deze presentatie hebben we een inventarisatie gemaakt welke spelers er voor een plekje in de zondag selectie willen gaan of dat ze toch liever in een lager team willen gaan spelen. We zijn verheugd dat alle spelers aangaven dat ze voor een plek in de selectie gaan. Deze periode gaan we dan ook gebruiken om de spelers alvast te laten wennen aan het senioren voetbal, door ze te laten meetrainen bij de hoofdselectie.

Meetrainen

Tot het einde van het seizoen hebben we het zo gepland dat er elke zondag steeds een groepje van 4 (andere) spelers uit de JO19 mee traint. Groot voordeel van de dubbelfunctie van Marco van Biljouw is dat hij de spelers ,die komende jaren door moeten gaan stromen, al kent. De meeste spelers heb ik afgelopen jaren zelfs nog getraind en ook nu als technisch coördinator zie ik ze natuurlijk nog regelmatig, als ik bij trainingen en/of wedstrijden van de jeugd ga kijken. Samen met Alex hebben we dan een goed beeld van de groep en ook hebben we daar al regelmatig overleg over met de nieuwe hoofdtrainer. Maar uiteindelijk moeten alle spelers het volgend seizoen zelf laten zien en zelf een plek in de selectie afdwingen.

Jeugdtrainers

Naast de voorbereidingen van de selectie voor volgend seizoen, heeft Marco van Biljouw het ook druk met de invulling van technische kader bij de jeugd. Afgelopen maandag hebben we met het jeugdbestuur een voorlopige inventarisatie gemaakt welke en hoeveel teams we volgend seizoen hebben bij vv Assendelft. Aan de hand daarvan gaan we de komende periode ook met de huidige trainers de gesprekken aan om ook volgend seizoen tot een goede invulling te komen. We hebben er al vertrouwen in dat dat weer gaat lukken, voorlopig zal het in ieder geval dan ook nog wel bedrijvig blijven bij vv Assendelft.      


Laatste vv Assendelft publicaties