ClubsHPRWZWSV

KNVB-cursus trainers WSV’30 en Rood Wit Zaanstad

Afgelopen vrijdag was al weer de 2e avond van de KNVB cursus voor jeugdtrainers die bij WSV’30 georganiseerd wordt. In totaal krijgen de deelnemers acht avonden lang door een docent van de KNVB diverse handvatten aangereikt met betrekking tot het coachen van junioren spelers. De avonden bestaan daarbij uit een theorie en een praktijkgedeelte en bij een goed verloop krijgen de trainers de bijbehorende KNVB-diploma. 

Hoofd Jeugdopleiding van WSV’30 Marciano Sleeswijk en zijn rechterhand Lisanne Potthoff zagen eerdere pogingen om de cursus naar de club te halen stranden ivm de coronaperiode en zijn blij dat het nu wel gelukt is. Helaas kon niet al onze trainers meedoen, waardoor er nog enkele plekken vrij waren. De Technisch Coördinator van Rood Wit Zaanstad Selcuk Akpinar nam meteen contact met ons op, zodat er onder andere ook enkele trainers van Rood Wit Zaanstad bij ons deelnemen aan de cursus.    

Het is in ieder geval het beleid van WSV’30 om de trainers zo veel mogelijk ondersteuning te bieden en daarom hebben wij al periodiek diverse bijeenkomsten met onze trainers. Deze cursus is daarop weer een mooie aanvulling dan wel vervolg. De trainers leren zo steeds meer de voetbal “problemen” tijdens de wedstrijden om te zetten naar trainingen en ontwikkelen ook een eigen structuur van voorbereiden, uitvoeren en coachen. We verwachten niet alleen dat deze trainers de opgedane ervaring zelf gaan toepassen, maar ook dat ze dit eventueel weer gaan overdagen aan de andere trainers binnen de jeugdafdeling.

Uiteindelijk willen we heel graag met onze jeugdafdeling verder groeien en daar hoort ook een (nog) hoger niveau van (assistent) trainers bij, zodat we elk lid op elke leeftijd en elk niveau (prestatief én recreatief) het maximale kunnen bieden. Door deze trainers zelf op te leiden en hun de ruimte te geven zich te ontwikkelen, creëer je gelijktijdig een binding met de club. Voor de langere termijn wordt het dan makkelijker om zo veel mogelijk posities binnen de jeugd met eigen trainers in te vullen, waardoor je nog meer continuïteit en ruimte binnen de club krijgt om de doelstellingen te behalen .