ClubsHPKFC

KFC wint eigen Groote Koogsche Toernooi na spektakelstuk

Nadat afgelopen vrijdag de poulewedstrijden werden gespeeld, was vandaag op een warm en druk bezocht complex van KFC de finaledag van het Groote Koogsche Toernooi. Op het A-veld gingen gastheer en winnaar van 2021 KFC en titelverdediger SVA bepalen wie er de grote wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Er ontstond voor het publiek een zeer spannende en attractieve wedstrijd met uiteindelijk veel doelpunten. In de eerste helft was het vooral KFC dat de bovenliggende partij was en zij kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Niet veel later nadat heel SVA (terecht?) een penalty claimde was het de buitenspeler van KFC die met een geplaatst afstand schot de SVA keeper toch enigszins verraste. Op dat moment leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht, echter de ploeg van Jeroen Beukman toonde veerkracht door niet veel later de aansluitingstreffer te scoren. De 2e helft was amper begonnen of SVA had de stand alweer in evenwicht gebracht, waarna een spectaculaire 2e helft volgde die op en neer ging. Sowieso waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd dan in de 1e helft en werd er van 2 kanten optimaal gebruik gemaakt van de ontstane ruimtes. KFC wist daarbij steeds op voorsprong te komen, terwijl SVA zich elke weer wist terug te knokken in de wedstrijd. De 5-4, 5 minuten voor tijd bleek uiteindelijk echter de winnende te zijn en daarmee won de ploeg van René Reijinga uiteindelijk het toernooi.

De winnende trainer: “Dit zijn nou de wedstrijden waar ik trainer voor ben geworden. Uiteraard ging er vandaag veel niet goed, maar daar is het ook de voorbereiding voor. Maar de intenties van onze speelwijze waren in ieder geval wel al zichtbaar, met mooie uitgespeelde doelpunten waarbij de aanvalsopzet bij de keeper / verdediging begon. Maar ook bij SVA vielen de positieve speelintenties al op. Jeroen Beukman is ook een trainer die graag naar voren speelt en voetbalt om te winnen. Het zou mij dan ook niet verbazen dat als we elkaar in de competitie tegenkomen, we dan 2 soortgelijke wedstrijden als vandaag zullen krijgen.

Ikzelf had het toernooi ook nog niet eerder gewonnen en dan is het mooi dat het nu juist met KFC wel lukt. Het is pas de 2e keer in de geschiedenis dat we het eigen Toernooi winnen, dus dat maakt het wel bijzonder. Ik hoop in ieder geval dat het de jongens een boost zal geven voor de rest van de voorbereiding en voor de competitie en het is sowieso een bevestiging dat we met elkaar goed bezig zijn. Daarnaast is deze overwinning ook een beetje voor al onze vrijwilligers bij de club. Zowel vrijdag als vandaag was het enorm druk langs de velden, wat enorm veel van onze organisatie vraagt. Met elkaar hebben we weer voor een gezellige en spectaculaire editie gezorgd, met voor iedereen de beker als mooie beloning! ”

Er werd vandaag niet alleen gestreden om de wisselbeker, maar ook de plaatsen 3 t/m 8 werden bepaald. WSV’30 wist Zaandijk te verslaan en eindigde daardoor op een 7e plek. De strijd om de 5e plaats ging tussen Sporting Krommenie en het goed voor dag komende Westzaan. Sporting wist uiteindelijk beslag te leggen op de 5e plaats. Hercules Zaandam wist na penalty’s te winnen van Assendelft en werd uiteindelijk 3e.