ClubsHPKFC

Christian Supusepa nieuwe HJO KFC

Oud-speler Ronald Molenaar is sinds 2 jaar hoofd Technische Zaken bij KFC. In deze periode heeft hij zich onder andere bezig gehouden met het neerzetten van een vernieuwd technisch beleid binnen de club en het verbeteren van de juiste randvoorwaarden waarbij alle trainers optimaal kunnen functioneren.  

Onderdeel van de randvoorwaarden zijn de meerdere samenwerkingen die KFC met oa ShowyourSkills, Sinalab en AZ heeft. Ronald: “De afgelopen periode hebben we gekeken hoe we de invulling van deze samenwerkingen komend seizoen verder kunnen optimaliseren. De samenwerkingen krijgen namelijk pas de (extra) waarde als je de verkregen informatie ook écht gaat integreren in je eigen opleiding en daarin kunnen we de nog de nodige stappen maken.”   

Het vernieuwde beleid lijkt in ieder geval wel steeds meer zijn vruchten af te werpen, aangezien de Kogers te maken hebben met een grote toestroom van nieuwe (jeugd)leden. “We willen alle teams wel de gelijke mogelijkheid geven om te trainen, dus het groeiende ledenbestand vergt wel veel van (de flexibiliteit van) onze organisatie en ons complex. Daarbij werd de noodzaak om een HJO, die als een brug tussen de jeugdafdeling en het bestuur moet gaan fungeren, alleen maar groter.  

De HJO kan zich nog meer dan ik, gaan richten op het bezoeken van de wedstrijden en trainingen van de jeugd. We zijn dan ook zeer verheugd dat Christian Supusepa bereid was om deze functie in te gaan vullen.” De oud-prof was de laatste seizoenen nog actief als speler van Saenden, maar zal zich komend seizoen dus gaan richten op de functie van HJO en daarnaast zal hij ook hoofdtrainer René Reijinga gaan assisteren bij het eerste elftal.  

Christian: “Ik had na mijn eerste gesprekken met Ronald en René meteen een goed gevoel bij de club en dat is voor mij ook een vereiste als ik ergens een nieuwe uitdaging aan ga. Ondanks dat ik niet eerder trainer ben geweest of een soortgelijke functie heb gehad, denk ik met mijn voetbalervaring en daardoor misschien een andere invalshoek, juist veel te kunnen toevoegen. Ik wil vooral als klankbord gaan fungeren voor de trainers en zal daarbij proberen mijn ervaringen over te brengen op de trainers en eventueel de spelers. Voorlopig zal ik mij bezig gaan houden om de club en trainers nog beter te leren kennen en zal ik moeten groeien in de nieuwe functie. Met de ondersteuning van Ronald, maar ook met de handvatten van het aanwezige beleidsplan moet dat zeker gaan lukken.”  

Ronald tot slot: “Met de komst van Christian, maar ook met Justin Valkenburg als coördinator onderbouw hebben we, na het vertrek van coördinatoren/trainers Jamie Snijder (naar AZ) en Bas Timmer (naar Ajax), de organisatie bij de jeugdafdeling weer zo goed als compleet. Met elkaar zullen we komend seizoen dan ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid moeten nemen om de ingezette groei van de club verder uit te breiden. Als ik dan ook zie dat steeds meer ouders zich als vrijwilliger aanbieden om daarbij te helpen, heb ik er alle vertrouwen in dat we met KFC ook komend seizoen weer de nodige stappen zullen gaan maken.”


Laatste KFC publicaties