ClubsHPRWZ

Jeugdafdeling Rood Wit Zaanstad groeit op meerdere vlakken

Helaas konden er gisteren geen oefenwedstrijden gespeeld worden tegen andere clubs om de jeugdteams goed voor te bereiden op de start van de competitie volgende week. Bij Rood Wit Zaanstad hadden ze gisteren, net als meerdere keren in de afgelopen vakantieperiode een extra trainingsochtend ingepland. 

Misschien dat het door de waterkou kwam, maar de opkomst was volgens de trainers iets minder dan normaal, maar evengoed konden de aanwezige spelertjes zich bijna anderhalf uur uitleven op de velden van sportpark Poelenburg. Waar de jeugd vorig seizoen onder leiding van 3-4 trainers bijna nog als 1 grote groep trainde, werden de verschillende leeftijdscategorieën  nu op 2 velden verdeeld over 3 groepjes. Fanatiek en met veel enthousiasme werden de diverse oefenvormen en partijspellen afgewikkeld. 

“We zijn niet alleen sinds vorig seizoen bijna verdubbeld in ons ledenaantal, we hebben nu ook voor alle categorieën trainers kunnen aanstellen en zelfs ook een keeperstrainer. Het is voor ons daardoor mogelijk geworden om groep jeugdleden nog beter op te delen op basis van het niveau en leeftijd en veel gerichter te trainen. We hebben nu in ieder geval een mooi basis gevormd, van waaruit we de komende periode geduldig en stap voor stap willen gaan uitbreiden. Niet alleen maar qua aantallen, maar vooral ook qua de ontwikkeling van zowel de spelers als de trainers.

We zijn dan ook erg blij dat het ons onlangs gelukt is om Jef Bulo te strikken als jeugdtrainer. Hij heeft veel ervaring en zal naast het trainen van de O08 jeugd ook de trainers gaan begeleiden en proberen hun (nog) meer handvatten te geven”, aldus de tevreden toekijkende coördinator van de jeugd Levinho Wijdenbosch 

 

Laatste Rood Wit Zaanstad publicaties